Kéklámpás Nap Budaörsön – Jelentkezz te is a „Hétköznapi Hősök” versenyére!

(2014, május 30. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Mentőállomás 2014. június 14-én Kéklámpás Napot tart, ahol a sok érdekes program mellett elsősegély nyújtási versenyt is szerveznek. A budaörsi iskolákból várnak vállalkozó szellemű fiatalokat három korosztályban, alsósokat, felsősöket és gimnazistákat.

Háromfős csapatok jelentkezhetnek a nagy megmérettetésre, ahol megmutathatják, hogy mennyire talpraesettek az elsősegélynyújtásban.

Természetesen mindenki korosztályának megfelelő feladatokat kap majd a mentőktől, tűzoltóktól és a rendőrség munkatársaitól. Előzetes felkészülésre ajánlják az Elsősegély mindenkinek című könyvet Hornyák István tollából.

Mordavszky Viktor mentőtiszt a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a program célja nem az, hogy a résztvevők hibátlanul elvégezzék a feladatokat, hanem amennyiben a való életben is hasonló helyzetbe kerülnek, akkor már felkészülten tudjanak megoldást találni a felmerülő problémára.

„A feladatok nem lesznek nehezek, a kicsiket például ügyességi versennyel várjuk, az idősebbeknek pedig különböző elsősegélyhelyzeteket kell majd megoldaniuk. Természetesen ezek a szituációk csak illusztrációk lesznek, és szükség esetén segítünk majd a résztvevőknek a feladatok megoldásában.”

A csapatverseny győztesei ajándékcsomagokat kapnak. Tehát nem csak a tapasztalatszerzés miatt, hanem az ajándékokért is érdemes harcba szállni.

Legyél Te is „Hétköznapi Hős”! Ha csak néhány óra erejéig is, de ezen a versenyen lesz lehetőség kipróbálni, hogy milyen életet menteni.

Jelentkezni június 6-ig lehet a  budaorsmentokalapitvany@gmail.com e-mail címen. A verseny részleteiről bővebb felvilágosítást is kérhetnek a 06-23-414-533 telefonszámon.

keklampasnap_plakat(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.