“Nem a kutyát kell képezni, hanem a gazdit” – Ingyenes Kutyás Juniális lesz Budaörsön

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs, 2014. május 19. – Budaörsi Infó) A Nyim-i Lovas-és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület 2012 nyarán kezdte meg Budaörsi Fióktelepén – az egyesülethez csatlakozók részére – a különféle kutyás képzések, kutyasportok oktatását. A Budaörs Fesztiválon egy rövid kutyás bemutatót, és Dog dancing show-t láthattunk tőlük. Júniusban pedig egy nyitott és ingyenes Kutyás Juniálist szerveznek Budaörsön.

“Amit a kutyának mondunk: “Jól van, Bodri, elég volt. Hagyd békén a szemetet. Érted? Hagyd békén a szemetet, mert különben…”

Amit a kutya hall: Bla bla Bodri bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Bodri bla bla bla bla bla bla.”  – Steven Pinker

dog_dancing_budaors_fesztiva22

Az Egyesületnek két éve jött létre a fióktelepe Budaörsön, azzal a céllal, hogy a hozzájuk csatlakozó budaörsieket, és a környéken lakókat megismertessék a kutyás oktatással, és a környezettudatos élettel.

Céljaikról, elképzeléseikről, terveikről a Nyimi Lovas és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület, Budaörsi Fióktelepének vezetőjét Bálint Andrást kérdeztük.

 

budaors_Fesztival_dog_dancing

Bálint András

 

Bálint András a Budaörsi Infónak elmondta, hogy  a kutyás oktatásokra főleg családokat várnak, más kutya oktató központokkal szemben, ahol a családokból, maximum két fő vehet részt.

“Mi nagyon örülünk ha család legkisebb tagjától a szülőkig ellátogatnak hozzánk az oktatásokra. Itt a kutyusokat különböző szintű képzésben részesítjük, és a gazdikat is, mert nem a kutyát kell képezni, hanem a gazdit kell megtanítani úgy viselkedni a kutyával, hogy az hallgasson rá. Mindemellett a felelős kutyatartás szabályaival is megismertetjük a gazdikat, és a városi kutyatartás etikájával is. Egy olyan kellemes környezetet szeretnénk a hozzánk csatlakozók számára biztosítani, ahol a képzést és a kutyás sportokat is tudjuk népszerűsíteni az érdeklődők számára.”

dog_dancing_budaors_fesztiva288

Budaörs Fesztivál – kutyás bemutató
2014. május 10.

 

A Nyimi Lovas és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület Budaörsi Fióktelepe a Rákóczi út 40. szám alatt található, és egy 3000-4000 négyzetméteres pályával rendelkeznek. Itt tartják majd meg 2014. június 1.-jén a Kutyás Juniálist is, ami egy teljesen nyitott, és ingyenesen látogatható program lesz a kutyák, és a családok részére.

“Nagyon sok szakember, gyerekorvosok, állatorvosok és kutyás felszerelésekkel foglalkozó cégek látogatnak el hozzánk a Juniális ideje alatt, hogy népszerűsítsék a “kutyázást”. Élményprogramot szeretnénk csinálni a budaörsi családok számára. A programok délután kettőkor kezdődnek” – beszélt a részletekről a Budaörsi Infónak Bálint András.

dog_dancing_budaors_fesztiva252

Budaörs Fesztivál – kutyás bemutató
2014. május 10.

 

Mi a legnehezebb a kutyák oktatásában?

“Talán megtalálni azt az oktatási módot, ahol jól érzik magukat kutyások, a családok, és a kutyatulajdonosok is. A legtöbb kutyaiskolában sok probléma merülhet fel az oktatás alatt. A  gyors oktatás, a nagy létszámú csoportokból eredő problémák, és a katonás hozzáállás, amit a gazdik nem mindig tolerálnak.

Mi megpróbáljuk a ‘legszemélyreszabottabb’ módon, és a legújabb tudományos kutatásokon alapuló módszerekkel összeállítani a tematikánkat, és segíteni a gazdiknak abban, hogy ne csak tanuljanak, hanem jól is érezzék magukat.”

dog_dancing_budaors_fesztiva27

Budaörs Fesztivál – kutyás bemutató
2014. május 10.

 

Mi a legjobb dolog a kutyás oktatásban? 

“A legszebb dolog az, amikor köszönő leveleket kapunk, és az elégedett gazdikat és a kutyusokat látni, mert akkor elértük az alapszabályban foglalt céljainkat. Mi bebizonyítjuk, hogy kezelhetetlen kutya nincs, csak türelmetlen gazdi. Mi azt szeretnénk elérni, hogy amikor kap egy gyerek egy kutyust, akkor ne csak egy-két hétig foglalkozzon vele, hanem megtanuljon felelősséget vállalni.”

dog_dancing_budaors_fesztival10

Budaörs Fesztivál – kutyás bemutató
2014. május 10.

Az Egyesület tagjai is felléptek az idei Budaörs Fesztiválon, és egy rövid koreográfiát mutattak be a legfiatalabb tagok. Ebből is láthatták az érdeklődők, hogy valóban lehet eredményeket elérni, és nem kell hozzá feltétlenül felnőttnek lenni.

dog_dancing_budaors_fesztiva29

Budaörs Fesztivál – kutyás bemutató
2014. május 10.

 

A Budaörs Fesztiválon részt vett Magyarország Dog dancing bajnoka is, Sándor Orsolya.

dog_dancing_budaors_fesztival6

Sándor Orsolya
Budaörs Fesztivál – Dog dancing bemutató
2014. május 10.

 

A kutyás társadalom napjainkban már egyre jobban arra törekszik, hogy minél több helyre magával vihesse a kedvencét. Ehhez azonban az szükséges, hogy a kutyus eléggé szocializált legyen ahhoz, hogy a társadalom megtűrje. Ehhez szükség van a gazdi, és a kutya oktatására is.

Más országokban, mint például Svájcban minden kutyás tulajdonosnak el kell végeznie egy képzést, ahhoz, hogy kutyát tarthassanak. Nekünk viszont van még mit fejlődnünk kutyás téren. A Nyimi Lovas és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület ebben szeretne segítséget nyújtani.

 

dog_dancing_budaors_fesztival5

“A kutya valóságos szent. Természeténél fogva tiszta szívű és őszinte. Ösztönszerűen tudja, mikor nincs rá szükség: órákig képes nyugodtan feküdni, mikor királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere, sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.” Axel Munthe

(Budaörsi Infó/MSE)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.