A budaörsi gyerekek legszimpatikusabb tanyasi állatai

(Budaörs, 2014. május 14. – Budaörsi Infó)  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság, a Pest Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége közös rajzpályázatot hirdetett az általános iskolás gyerekek részére két korcsoportban (alsós, felsős). A pályázatok leadási határideje lezárult, és az eredményhirdetésre is sor került május 10.-én a Budaörs Fesztivál ideje alatt, a Jókai Mór Művelődési Központban. Az első helyezett Kozma Boldizsár lett kakasrajzával. 

 

A rajzpályázat témája a következő volt: „Ismerkedj meg a tanyán tartott állatokkal és a neked legszimpatikusabbat rajzold le.” 

Sok pályázat érkezett, és Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnökének elmondása szerint nagyon nehéz volt dönteni, és győztest választani a sok szép rajz közül.

2014. május 10.-én, tizenhat órakor tartották meg a JMMK-ban az eredményhirdetést, amin részt vett Obreczán Ferenc, a MAGOSZ főtitkára és a pályázat társszervezője is.

Két zsűritag értékelte a rajzokat és döntött a helyezésekről: Mészáros Erzsébet, Budaörsi Művészek Egyesületének tagja, és T. Czene István, nem mint Budaörs alpolgármestere, hanem mint festőművész.

A pályázatra több mint 70 rajz érkezett, és 7 díjat osztottak ki a jelenlévő diákok között.

Az értékes nyeremények mellett tortával is készültek a szervezők, hogy megvendégeljék a pályázó gyerekeket.

Kisberk Balázs a Budaörsi Infónak elmondta, hogy értékes készségfejlesztő, és kreatív játékok találtak gazdára a díjátadón mint nyeremények.

„Nagyon jó volt látni az örömteli arcokat. Sírás nem volt, mindenki örült a másik sikerének, hisz azzal nyugtatták gondolom magukat, amit mi is hangsúlyoztunk, hogy ez csak az első lépés volt, és folytatni fogjuk jövőre is. Más témával, de a Bizottság nyüzsögni fog a továbbiakban is, ugyanúgy, mint eddig.

A mostani rajzokból szeretnénk egy kiállítást szervezni, ami egy hónapig lenne látogatható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara székházában.” 

kisberk

Kisberk Balázs

Mikorra várható a következő pályázat?

„Szeptemberi, vagy októberi időszakban kerül majd sor a következő pályázat kiírására, azonban még folyik az egyeztetés a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, ezzel kapcsolatban.

A feltételeket úgy fogjuk majd módosítani, hogy még több pályázat érkezzen, hogy nem a kisdiákokat fogjuk jutalmazni, hanem a győztes iskolákat. 

Egy nagyobb összeget szeretnénk majd felajánlani a győztes iskoláknak, amit a gyerekek számára tudnak akár egy nyeremény-kirándulásra fordítani. A pályázat témája azonban még kidolgozás alatt van.”

 

Most pedig nézzük a győztes pályázatokat. Gratulálunk a kis művész palántáknak, és sok sikert kívánunk a következő pályázathoz.

 

1. helyzett:

Kozma Boldizsár 9 éves – Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola

Kozma_Boldizsar_rajz_palyazat_elso_hely

Kozma Boldizsár rajza

 

2. helyzett:

Arnold Tímea 9 és fél éves – Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola

Arnold_Timea_rajz_palyzat

Arnold Tímea rajza

 

3. helyezett:

 Fülöp Katalin 5/c – Herman Ottó Általános Iskola

Fulop_Kata_rajz_palyazat

Fülöp Katalin rajza

 

4. helyzett:

Körösi Anna 2/C – Budaörsi 1. Számú Általános Iskola

Korosi_Anna_rajz_palyazat

Körösi Anna rajza

 

 

Közönség-díjak

1. Szabóky Angéla 3/A, 9 és fél éves – Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola

Szaloky_Angela_rajz_palyazat

Szabóky Angéla rajza

 

2. Kelemen Kinga 9 éves – Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola

Kelemen_Kinga_rajz_palyzat

Kelemen Kinga rajza

 

3. Szántó Melissza 2/C –  Herman Ottó Általános Iskola

Szanto_Melissza_rajz_palyazat

Szántó Melissza rajza

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.