Simon-ügy – Fidesz: ez az ügy most kezdődik

A Fidesz szóvivője szerint az MSZP volt elnökhelyettese, Simon Gábor osztrák bankszámláján tartott pénz körüli ügy valójában most kezdődik.

 

“Három nap tagadás, bujkálás és menekülés után most két napja a falazást látjuk az ügyben, a Gyurcsány-koalíció minden szereplője kórusban falaz Simon Gábornak. (…) Látjuk, hogy menekülnének a válaszok elől, de ez az ügy most kezdődik” – mondta Zsigó Róbert szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Hogyan lehet, hogy a “Gyurcsány-koalíció” egyetlen tagja sem kérdezte meg az MSZP-ből csütörtökön kilépett Simon Gábort arról, honnan van az osztrák számlán tartott mintegy negyedmilliárd forint? – tette fel a kérdést a szóvivő. Talán, mert tudják, honnan származik – fűzte hozzá.

Zsigó Róbert szerint az is kérdés, miért adott a “Gyurcsány-koalíció” pár nap “menekülőutat” Simon Gábornak, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról. “Mit akarnak ebben a pár napban még eltakarítani a függöny mögött, mielőtt az ügyészség tehetné a dolgát? (…) Mire kell nekik az idő, talán nem arra, hogy a nyomokat eltüntessék vagy a vallomásokat egyeztessék?” – kérdezte.

A Fidesz az emberekkel együtt várja Mesterházy Attila MSZP-elnök válaszait e felvetésre – közölte. Ellenkező esetben “biztosak lehetünk abban, hogy Mesterházy Attila eddig hazudott, eszében sincs megújítani az MSZP-t, ő is csak ugyanazt a korrupciós bűnszervezetet segíti, amely egyszer már minden idők legkorruptabb kormányzását elkövette” – fogalmazott a kormánypárt szóvivője.

A Magyar Nemzet kedden írt arról, hogy Simon Gábor Ausztriában korábban nyitott értékpapírszámláinak egyenlege 2013. október 16-án 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot. A napilap szerint Simon Gábor korábbi vagyonbevallásai alapján sem mutatható ki, honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi vagyonbevallásában sem szerepelteti azt.

Simon Gábor az MSZP vezetésének kezdeményezésére kedden felfüggesztette párttagságát és valamennyi, a pártban betöltött tisztségét, majd csütörtökön azt is közölte, hogy lemond minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselőjelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról. Közölte: a személyéhez kötődő összeggel el tud számolni, a pénz eredetének semmilyen közéleti, politikai aspektusa nincs.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.