MSZP: ízléstelenül és megalázóan zajlik a pedagógusok kamarai beléptetése

Az MSZP szerint ízléstelen és megalázó az, hogy a pedagógusok az életpályamodellhez illeszkedő átsorolásuk aláírásával automatikusan a Nemzeti Pedagógus Kar részévé válnak.

 

 

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja bírálta a kötelező kamarai tagságot, amellyel szerinte azt ismeri el az oktatási kormányzat, hogy a tanárok maguktól nem lépnének be a szervezetbe.

Úgy látja: a kötelezővé tétellel nő a pedagógusok fenyegetettsége, hiszen az állását veszíti el az, aki az elkövetkezendő néhány napban nem írja alá a kinevezésének módosításáról szóló dokumentumot.

Kunhalmi Ágnes azt is kifogásolta, hogy a kar még fel sem állt, csupán annak előkészítő bizottsága, amely tavaszra készíti el a működési szabályzatát, valamint a kar etikai kódexét. Ez utóbbi dokumentumról úgy vélte: az csak hivatkozási alap lesz a későbbi kirúgásokra.

Azt mondta, a pedagógusok a jelenlegi helyzetben nem mernek véleményt formálni, hiszen féltik az állásukat, mivel nincs hová menniük. Aki ugyanis nem ért egyet a változtatással, kiesik az állami oktatási rendszerből – fűzte hozzá.

Kijelentette: a szocialisták garanciát vállalnak arra, hogy a 2014-es kormányra kerülésük esetén nem a politikai kény határozza majd meg, ki lehet közalkalmazott és választható lesz az érdekképviseleti szervekben való tagság.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.