Mesterházy: változás, váltás kell!

Mesterházy Attila szerint a gyermekek, a fiatalok és a nők, valamint a kis- és középvállalkozások, a munkavállalók és a nyugdíjasok egyaránt jobban járnak majd 2014-től, amennyiben a szocialista párt kerül kormányra. Az MSZP elnöke Miskolcon, a városi sportcsarnokban pénteken tartott nagygyűlésen úgy fogalmazott: az Orbán kormány megbukott, változás, váltás kell!

 

 

 

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az MSZP igazságos, szabad, biztonságos országot ígér az állampolgároknak, olyat, amelyben jobban élnek, mint most. Kormányra kerülésük esetén arra törekednek majd, hogy minden családban legyen legalább egy kereső, bölcsődei és óvodafejlesztési programot indítanak, a kis- és középvállalkozásoknak kiemelt segítséget nyújtanak, a nyugdíjasoknak garantált ellátást, nyugdíjprémiumot, a fiataloknak tandíjmentes tanulást.

Mesterházy Attila a több mint négyezer összegyűlt előtt az ellenzékkel való leszámolási kísérlet részének nevezte, hogy az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) volt főigazgatója, Kárpáti Zsuzsa ellen hűtlen kezelés miatt eljárást indítottak. Az MSZP a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi azért, hogy szolgáltassanak elégtételt annak a személynek, akinek jogtalan hátrányt okoznak, illetve aki ellen büntető eljárást indítanak valótlan tényállás alapján.

Javaslatuk szerint, ha bebizonyosodik, hogy politikai érdekből, károkozási céllal, jogtalanul indul eljárás bármely magyar állampolgár ellen, akkor ezért az elkövetőnek a törvény előtt kell felelnie. Büntetési tételként az MSZP javaslata szerint 1-5 évig terjedő szabadságvesztés jöhet szóba – tette hozzá.

Az MSZP, ha lehetősége lesz rá, igazságot fog szolgáltatni mindenkinek, akit az Orbán-kormány megalázott, megfélemlített, vagy kisemmizett, leszámolás helyett igazságos elszámoltatás lesz – mondta a pártelnök.

Mesterházy Attila arról is szólt, hogy a rezsicsökkentés terén igazságosabb és fenntarthatóbb megoldást tartanának kívánatosnak, nem adnának támogatást a leggazdagabbaknak, de nagyobb mértékben segítenék a szegényeket. Többkulcsos személyi jövedelemadót vezetnének be, ezzel a kiskeresetűek jobban járnának.

A nagygyűlésen bemutatták azt a hét jelöltet, akit Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyéni országgyűlési körzeteiben képviselőjelöltként indítani kívánnak a jövő évi választáson az MSZP és az Együtt–PM Szövetség színeiben, támogatásával.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.