Fidesz: Mesterházy hazudott

A Fidesz szerint “a bukott baloldal semmit nem tanult a múlt hibáiból. Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc egykori beosztottja, Bajnai szövetségese” pénteken “hazudott a kiskeresetűeknek, hazudott a vállalkozóknak, hazudott a nyugdíjasoknak”.

 

 

 

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök “sok más hazugság mellett” azt mondta, hogy a szocialisták nyolc éve alatt a nyugdíjasok mindig jobban jártak. “Ezzel szemben az igazság az, hogy Mesterházy 2009-ben megszavazta, hogy elvegyenek egy havi nyugdíjat tőlük” – írták.

Hazudott a kiskeresetűeknek is, mert “a szocialisták kormányzása idején az ő terheiket is folyamatosan növelték: háromszorosára emelték a gáz árát, kétszeresére emelték a villany árát, megvonták a családi adókedvezményt, nem tették ingyenessé a tankönyveket a szegény családok számára” – áll a közleményben.

A Fidesz szerint Mesterházy hazudott a vállalkozóknak is, mert a szocialista kormányok az ő adóterheiket is növelték. Az Orbán-kormány ezzel szemben – sok más vállalkozásbarát intézkedése mellett – felére csökkentette a társasági adót – tették hozzá.

“A baloldal alkalmatlansága miatt 2010-re Magyarország az összeomlás szélére került. Mesterházy ugyanolyan, mint Gyurcsány: hazugsággal készül a választásokra. Ahogy szövetségese, Bajnai Gordon sem, úgy Mesterházy Attila sem tanult a múlt hibáiból” – fogalmaztak a közleményben.

Mesterházy Attila pénteken Miskolcon, a városi sportcsarnokban tartott nagygyűlésen úgy fogalmazott: az Orbán kormány megbukott, változás, váltás kell! Az ellenzéki politikus azt mondta, az MSZP igazságos, szabad, biztonságos országot ígér az állampolgároknak, olyat, amelyben jobban élnek, mint most. Kormányra kerülésük esetén arra törekednek majd, hogy minden családban legyen legalább egy kereső, bölcsődei és óvodafejlesztési programot indítanak, a kis- és középvállalkozásoknak kiemelt segítséget nyújtanak, a nyugdíjasoknak garantált ellátást, nyugdíjprémiumot, a fiataloknak tandíjmentes tanulást biztosítanak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.