John Williams írja a következő Star Wars-film zenéjét is

John Williams komponálja a következő Star Wars-film zenéjét is – jelentette be a hétvégén Essenben megrendezett Star Wars rajongói fórumon Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke.

 

 

Williams nevéhez fűződik az űropera mind a hat korábbi epizódjának filmzenéje. Áprilisban pedig az új, hetedik Star Wars-film rendezőjének kiszemelt J. J. Abrams arról beszélt, hogy szeretné, ha a zeneszerző vállalná az új rész filmzenéjének megkomponálását – emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása.

Williams videoüzenetében elmondta: nem látta még a forgatókönyvet, és teljesen ismeretlen előtte az új epizód története. Azt ugyanakkor elképzelhetetlennek tartotta, hogy ne lenne utalás a korábbi filmek történetére, és ennek megfelelően nyilván felhasználja majd a korábbi témákat is a zene megalkotásánál.

A hetedik rész forgatókönyvét Michael Arndt írja, a produkció 2015-ben kerülhet a mozikba. Korábbi értesülések szerint az első trilógia sztárjai: Mark Hamilton, Carrie Fisher és Harrison Ford ugyancsak visszatérnek majd az űrsaga új epizódjában.

Williams 1978-ban elnyerte az Oscar-díjat a Csillagok háborúja (hivatalos címén Star Wars: 4. rész – Egy új remény) zenéjéért. A zeneszerzőt eddig több mint negyven filmzenéjéért jelölték Oscar-díjra, és ötször kapta meg az aranyozott szobrot az amerikai filmakadémiától.
(http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/star-wars-john-williams-confirmed-594396)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.