MSZP: napról napra rosszabbul élnek a magyar emberek

Az MSZP szóvivője szerint a magyar emberek nem érzik, hogy az ország jobban teljesítene, ők ugyanis a kormány intézkedései miatt napról napra rosszabbul élnek, rosszabbul érzik magukat.

 

 

Kormos Kata ezt azzal kapcsolatban mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy korábban Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő – a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport idei második negyedéves országkockázati összesítése alapján – kijelentette: Magyarország jobban teljesít, és újabb nemzetközi visszacsatolást kapott arról, hogy jó úton jár.

Az MSZP szóvivője reagálásában több olyan adatot is felsorolt, amely szerinte azt bizonyítja, hogy az emberek valójában napról napra rosszabbul élnek.

Kormos Kata azt mondta, Magyarországon vezették be Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját, itt kapható a legrövidebb ideig az álláskeresési támogatás, 2010-hez képest több százezerrel kevesebb munkahely van, és drasztikusan csökken a születések száma is.

Hozzátette: a kormány az államadósság-csökkentésre való hivatkozással, “hárommillió ember megzsarolásával” háromezer milliárd forintnyi megtakarítást “rabolt el”. Ehhez képest Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a napokban arról beszélt, hogy az államadósság mértéke 80 százalék körül stagnál – jegyezte meg a szóvivő.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.