Budaörs – Változás a Szociális és Gyermekjóléti Központ működésében

2013. július 1-től új társulás jött létre a Szociális és Gyermekjóléti Központ működtetésére Budaörs, Pusztazámor és Sóskút részvételével.

 

 

A Szociális és Gyermekjóléti Központ 2013. július 1-ig a Budaörs Többcélú Társulás fenntartásában működött. Budaörsön a családsegítés, a gyermekjóléti szolgáltatás és a támogató szolgálat volt a feladata. Sóskút, Pusztazámor Törökbálint, Herceghalom településeken pedig ellátta az idősek nappali gondozását, házi gondozást, étkeztetést, jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást és a támogató szolgálatot.

2013. július 1-től – ekkor szűnt meg a Budaörs Többcélú Társulás –megalakult az Esély Szociális Társulás, amely Budaörs, Sóskút, Pusztazámor részvételével jött létre. A tervek szerint 2014-január 1-től csatlakozik Törökbálint is.

A társulás elnöke Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere, míg a társulás adminisztratív feladatait a Budaörsi Polgármesteri Hivatal látja el. A társulás kifejezetten a Szociális és Gyermekjóléti Központ fenntartására jött létre.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást az említett településeken a Szociális és Gyermekjóléti Központ látja el, azzal, hogy Budaörsön csak a támogató szolgáltatást igénylőknek biztosítja az intézmény a készüléket, a város többi rászorultjának a Máltai Szeretet Szolgálattal kötött ellátási szerződés alapján nyújtjuk ezt a szolgáltatást.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás július 1-től állami feladat. A gyakorlatban ez nem változtat az ellátáson. Az állami támogatást a Szociális és Gyermekjóléti Főigazgatósággal kötött megállapodás alapján kapja a társulás, melyet a települési önkormányzatok kiegészítenek, ezáltal biztosított az ingyenesség.

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.