Fidesz: Bajnai Gordonék fesztivállal ünneplik a jelentés elfogadását

A Fidesz szerint a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetség és a Magyarországot elítélő jelentést készítő portugál Rui Tavares a jelentést ünneplő fesztivált szerveznek azzal, hogy mindketten támogatják az európai liberálisok Magyarországra tervezett jövő heti fesztiválját. Erről a nagyobbik kormánypárt szóvivője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

 

 

Hoppál Péter szerint “Bajnai-Tavares-fesztivál” készülődik a jövő hétre a Velencei-tónál. Mint mondta, ezzel az is nyilvánvalóvá vált, hogy a 2010-es választási vereségbe beletörődni képtelen magyar balliberális oldal minden lehetőséget megragad, hogy Magyarországot lejárassa. A Fidesz álláspontja szerint egyértelmű, hogy a magyar balliberális oldal áll a Tavares-jelentés mögött, és “erkölcsileg még mélyebbre süllyedt” azzal, hogy ezt egy fesztivállal meg is ünnepli.

Hoppál Péter egy múlt heti felmérésre hivatkozva hangsúlyozta: “a magyar emberek zöme mérhetetlenül igazságtalannak tartja ezt a jelentést”.

Hozzátette: a jövő heti fesztivál szervezői között a Fidesz-székház elleni tüntetést szervezők is feltűnnek, vagyis Hoppál Péter szerint Bajnai Gordon “lebukott, mert hiába tagadja, hogy bármi köze lett volna az erőszakos akcióhoz”.

A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy a jövő héten a Velencei-tó partján rendezik meg a Zöld Nyári Egyetemet. A négynapos fesztivál “Európa liberális politikai erőinek egyik legnagyobb találkozója” – írta a lap.

Az Európai Parlament (EP) a múlt szerdán fogadta el az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló Tavares-jelentést. A dokumentum fő megállapítása az, hogy a magyarországi jogi változások rendszerszintűek voltak, és eltávolodtak az unió szerződésének kettes cikkében foglalt alapértékektől, és ha ez a trend nem változik “időben és megfelelő módon”, akkor az annak kockázatához vezethet, hogy Magyarországon sérülhetnek az alapértékek.

Az EP-döntésre válaszul az Országgyűlés a múlt pénteken határozatot fogadott el, amelyben kimondta: az EP szembemegy az európai értékekkel, és veszélyes útra vezeti az Európai Uniót. Az elfogadott határozat megállapítja: a magyarok nem akarnak többé olyan Európát, ahol a szabadságot korlátozzák, ahol a nagyobb visszaél hatalmával, ahol megsértik a nemzetek szuverenitását, és ahol csak a kisebbnek kell tisztelnie a nagyobbat.

Kérdésre válaszolva Hoppál Péter “furcsának” nevezte, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) demonstrációt szervez a pedagógusok béremelése ellen. A Fidesz szóvivője szerint “nehéz elhinni”, hogy bármelyik pedagógus is úgy vélné, hogy kárára van a szerdán bejelentett béremelés.

Hozzátette: a PDSZ péntekre, Miskolcra szervezett “sajtótájékoztatója lebonyolítói között az Együtt-PM titkársága és sajtóosztálya nyomai látszanak”. Szerinte “innentől egyszerű”, hogy mi a háttere a PDSZ által szervezendő demonstrációnak.

A Szülők Egyesülete a Gyermekekért országos civil szervezet tiltakozó demonstrációt szervez a köz- és felsőoktatásról péntek délutánra Miskolcon. Az esemény meghívója szerint ezen részt vesz Mendrey László, a PDSZ elnöke is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.