A Praktiker továbbra is működteti áruházait Magyarországon

A németországi Praktiker AG rövidesen kezdeményezni fogja a felszámolási kérelem megindítását, ez azonban nem érinti a barkácsáruházlánc magyarországi érdekeltségét, a Praktiker továbbra is működteti áruházait Magyarországon – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

 

 

A közlemény szerint a Baumarkt Max Bahr GmbH & Co. KG, a Baumarkt Max Bahr Warenhandels GmbH és a Max Bahr értékesítési láncolathoz tartozó áruházak, valamint a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartozó külföldi üzletág nem érintett az ügyben. Utóbbi cég 100 százalékban tulajdonosa a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-nek, amelyet így nem érint a felszámolás.

A Praktiker Magyarország Kft. “abban a helyzetben van, hogy a magyarországi vállalat működését biztosítsa, a munkahelyeket megőrizze és a szerződéses kötelezettségeinek eleget tegyen” – olvasható a társaság közleményében.

A német barkácsáruházlánc szerda este Hamburgban közölte, hogy eladósodott és fizetésképtelenné vált.

Korábban szó volt arról, hogy az áruházlánc a hitelezőkkel folytatott tárgyalások eredményeként egy maximum 35 millió eurós pénzügyi injekcióhoz juthat, a tárgyalások azonban eredménytelenül végződtek. Az elnökség most azt vizsgálja, hogy miként indítsa el a csődeljárást.

A Praktiker AG hosszú idő óta pénzügyi nehézségekkel küszködött. Több német újság azonban internetes kiadásában csak szerdán számolt be arról, hogy a vállalat pénzügyi helyzete drámaivá vált.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.