Fidesz: a szolgáltatók állják majd a gázkészülékek felülvizsgálati díját

Kormánydöntés született arról, hogy a fejlesztési miniszternek olyan szabályozást kell alkotnia, amely alapján a gázkészülékek, -vezetékek és -csatlakozók műszaki biztonsági felülvizsgálatának költségét a szolgáltatók állják majd, és nem terhelhetik rá a fogyasztókra – közölte a Fidesz rezsicsökkentésért felelős parlamenti képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 

Ehhez módosítani kell a földgázellátásról szóló törvényt, ami várhatóan a parlament őszi ülésszakának legelején, szeptemberben történik meg – mondta Németh Szilárd. Hozzátette, a kabinet egy olyan rendelkezés kidolgozására is felhatalmazást adott, hogy a felülvizsgálatkor megállapított esetleges problémák miatt szükséges berendezéscseréhez állami támogatás legyen igényelhető.

Az ügy egyik előzménye – emlékeztetett -, hogy a Főgáz 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) megszüntette a szolgáltatást műszaki okok miatt, mert a lakástulajdonosok nem vizsgáltatták felül a vezetékeket.

A Fidesz politikusa a tájékoztatón ismertette azt a javaslatát is, amellyel változtatna a telken belül lévő gázvezetékek, mérőórák és a hozzájuk tartozó csatlakozók jelenlegi vegyes tulajdoni szerkezetén, vagyis hogy ezek egy része most a szolgáltatóé, egy másik része pedig a fogyasztóé. Németh Szilárd kezdeményezése szerint a fogyasztó eldönthetné, hogy átadja-e a gázelosztónak az ingatlanán lévő említett berendezéseket. Ebben az esetben a gázelosztó viselné a felmerülő költségeket.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.