Mai politikai adok-kapok

Magyar politikai erők a mai napon a következő témákban szólaltak meg: 

 

 

Fidesz: ötmilliárdos támogatás fiataloknak vállalkozásuk elindításához

 

Júniustól összesen ötmilliárd forintra pályázhatnak azok a fiatalok, akik vállalkozást akarnak indítani – közölte a Fidesz szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Selmeczi Gabriella kifejtette: 18 és 35 év közöttiek pályázhatnak, akik fejenként három- és hatmillió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek vállalkozásuk elindításához. A pályázatokat június 3-tól lehet beadni az Új Széchenyi Terv keretében.

A szóvivő felidézte a fiatalok foglalkoztatását segítő intézkedéssorozat eddigi állomásait, így a munkahelyvédelmi akciót és az első munkahelygarancia-programot. Ezekkel és a mostani pályázati lehetőséggel összesen mintegy 220 ezer fiatal pályakezdését, boldogulását tudja támogatni a kormányoldal – mondta.

Úgy fogalmazott, hogy szemben “a Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel”, amely “vagy üres ígéretekkel próbálja szédíteni a fiatalokat, vagy pedig erőszakos politikai akciókra próbálja őket felhasználni”, a Fidesz érdemi segítséget nyújt a fiataloknak.

 

 

MSZP: a kormány vonja vissza a 65 év felettiek ingyenes vonatozását megszüntető rendelkezést!

 

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyosvonatokon.

Mesterházy Attila pártelnök szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a hónap közepétől egy olyan pótdíjfizetési rendszer lép életbe a vonatok nagy részénél, amelyet a térítésmentesen közlekedő időseknek is meg kell fizetniük.

A pártelnök-frakcióvezető kifogásolta, hogy a még 1998-ban, a Horn-kormány által bevezetett kedvezmény eltörlését mindeddig tagadta a kabinet. Ugyancsak bírálta, hogy a kormány nem a törvény által szabályozott tarifarendszeren változtatott, hanem olyan pótdíjat vezet be, amely 5-10 százalékos jegyáremelést jelent.

A kabinet az intézkedésről nem értesítette időben az utazókat, ráadásul úgy vezet be pótdíjat, hogy azért semmilyen pluszszolgáltatást nem nyújt a vasúttársaság – sorolta kifogásait Mesterházy Attila.

 
LMP: a Fidesz-kormányzat eddig lopott, most a nyomokat próbálják eltüntetni

 

Az LMP szerint a Fidesz-kormányzat eddig lopott, és most az információszabadságról szóló törvény módosításával megpróbálja eltüntetni a nyomokat.

Schiffer András, a párt társelnöke, független országgyűlési képviselő szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: azzal, hogy a törvényt sürgősségi eljárással 24 óra alatt fogadták el, “sötétítő függönyt tettek az átláthatóság elé”. A képviselő szerint felmerül a kérdés, hogy miért kellett ilyen gyorsan elfogadni a törvényjavaslatot.

Az LMP egyebek mellett a felcsúti földpályázatokkal, a Kossuth téri fakivágásokkal, a multinacionális cégek adókedvezményeivel és a trafikpályázatokkal kapcsolatban szeretne közérdekből nyilvános adatokat megtudni. Schiffer András hangsúlyozta: a Fidesznek nem érdeke, hogy az emberek a “trafikmutyi” mögé lássanak, vagy megtudják, hogy a multinacionális cégeknek milyen privilégiumokat ad a kormány.

Hozzátette: ahol korlátozzák az átláthatóságot, ott “tenyészni fog” a korrupció, ezért az LMP arra fog a 2014-es választásokon felhatalmazást kérni, hogy elhúzzák az átláthatóság elé emelt függönyt. Nyilvánossá tennének minden olyan állami pályázatot, ahol közvagyont vagy állami javakat értékesítettek; emellett a koncessziós és földbérleti pályázatok eredményességének feltétele lenne a nyilvános dokumentáció megléte – mondta a képviselő.

 

 

 

Fidesz: ha Mesterházyn múlna, nyugdíj sem lenne

 

Minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a szocialista Mesterházy Attila nyilatkozatával kapcsolatban.

Az MSZP elnöke szombaton közölte: pártja azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyorsvonatokon. Emlékeztetett arra, hogy a hónap közepétől egy olyan pótdíjfizetési rendszer lép életbe a vonatok nagy részénél, amelyet a térítésmentesen közlekedő időseknek is meg kell fizetniük.

Erre reagálva a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre azt válaszolta: az a Mesterházy Attila próbálja most óvni a nyugdíjasokat “a nem létező veszélytől”, aki elvett tőlük egyhavi nyugdíjat, megadóztatta volna őket, és aki megszavazta a nyugdíjkorhatár-emelést. “Ha Mesterházy Attilán és baloldali csapatán múlna, akkor még nyugdíj sem lenne” – fogalmazott.

Selmeczi Gabriella kijelentette: minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz.

 

 

 

Trafik – MSZP: alapos a gyanú, hogy megpróbálják nyilvántartani a baloldalaikat

 

Az MSZP szóvivője szerint valamiféle, a baloldalról készített lista állhat annak a sajtóban megjelent felsorolásnak a hátterében, amelyben a trafikpályázat “állítólagos” baloldali nyerteseiről írnak.

A Magyar Nemzet csütörtökön közölt egy listát, amelyik szerint több, az ellenzéki politikusokhoz rokoni és üzleti szálon is kötődő vállalkozó is koncessziót nyert a trafikpályázaton.

Török Zsolt szombaton az MTI-nek azt mondta, miután a felsorolásban olyan kitételek szerepelnek, hogy “X. Y. baloldali politikus embere vagy ismerőse”, alapos a gyanú, hogy valamiféle “Kubatov-lista van a háttérben”. Leszögezte, hogy a megjelent felsorolásban nem találhatóak “jelentős részben” baloldali vagy a baloldalhoz kötődő nevek.

Az ellenzéki politikus a Magyar Nemzet szombati hírére is reagált, amelyik szerint csalás gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség pénteken a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó egyik kft. két vezetőjét Hódmezővásárhelyen. Szavai szerint egy olyan cég vezetőit vették őrizetbe, akikkel “Lázár János szoros kapcsolatban áll”. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár még a város polgármestere volt 2007-ben, amikor az önkormányzat egy barterszerződés keretében egy iskolaépületet értékesített a cégnek – mondta indoklásként.

Török Zsolt szerint az a kérdés, hogy Lázár János milyen gyakran találkozott a cégvezetőkkel, milyen mértékben érinti őt a Portik-ügy és ha üzleti kapcsolatban állt a két férfival, akkor meddig maradhat még a közéletben.

 

 

 

Portik-Laborc – A Fidelitas választ vár a “maffiabaloldaltól” a lejáratási ügyekben

 

A Fidelitas választ vár a baloldaltól arra, ki vagy kik adtak megrendelést a magyar maffiának a lejáratások megszervezésére a 2010-es országgyűlési választások előtt. Ágh Péter, a szervezet országos elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a “maffiabaloldal” erkölcsileg megbukott szereplőinek nincsen helye a közéletben.

Az elnök a Képviselői Irodaház melletti parkban tartott sajtótájékoztatóját egy molinó előtt tartotta, melyen az EGYÜTT a Maffiabaloldal felirat volt olvasható Mesterházy Attila MSZP-elnök, Portik Tamás vállalkozó, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökök fényképe felett.

Ágh Péter azt mondta, a magyar emberek jó részével együtt tudni akarják azt is, mit jelent az, hogy Gyurcsány Ferenc szerint Bajnai Gordonnak legalább annyi köze van a Portik-Laborc ügyhöz, mint neki, és választ várnak arra is, Bajnai Gordon miért nem tett semmit az ellen, hogy az MSZP rendszeresen együttműködött a magyar maffiavezérekkel. Amíg ezeket a kérdéseket nem tisztázzák, nincs erkölcsi alapjuk arra, hogy bárkiről ítéletet mondjanak – fűzte hozzá.

A Fidelitas elnöke megdöbbentőnek mondta, hogy a “Gyurcsány-Bajnai-szövetség” az alvilág vezérével lepaktált a 2010-es választások előtt annak érdekében, hogy az akkori ellenzékről lejárató információkat gyűjtsenek. A baloldal az eszközökben nem válogatott – mondta -, hozzátéve: azzal a Portik Tamással kötöttek paktumot, akit több gyilkossággal is vádolnak.

Forró drót volt az alvilág urai és a szocialisták között, elég volt csengetni a pártból, Portik Tamás és körei készséggel szállították a megrendelt információkat, vagy ha nem volt információ, akkor lejárató videókat gyártottak, zsaroltak, megvesztegettek, rágalmaztak, nem volt határ – fogalmazott Ágh Péter.

Szavai szerint a “Gyurcsány-Bajnai-szövetség” a piszkos munkát az alvilággal végeztette el, cserébe pedig az igazságszolgáltatás befolyásolását ígérte, ezért a baloldal joggal érdemelte ki a maffiabaloldal nevet.

Azt mondta, a szereplők és a módszerek ma is ugyanazok, és ugyanazok készülnek ma is választásra a baloldalon, akik egyszer már lepaktáltak az alvilággal, akik másokat vádoltak és vádolnak alaptalanul.

Hozzátette, tudomásuk szerint Bajnai Gordon szombat délután ismét lejárató kampányt akar indítani fideszes politikusok ellen.

 

 

 

Portik-Laborc – MSZP: Ágh Péter tudathasadásos állapotban van

 

Az MSZP visszautasítja Ágh Péter szavait, akiről a szocialisták szerint látszik, hogy “tudathasadásos állapotban van” – reagált Ágh Péter szombati sajtótájékoztatóján elhangzottakra az MSZP szóvivője.

Török Zsolt az MTI-nek azt mondta: Ágh Péter egy olyan párt tagja, amelynek elnöke, Orbán Viktor “a Fekete Sereg vezérével fényképezkedett”, olyan kormányt támogat, amelyik az azeri “baltás gyilkos hazaengedését fontosabbnak tartotta, mint a haza becsületét” és olyan párt székházába jár, ahol “egy fideszes gyilkos látott el rendezői feladatokat”.

A szombaton nyilvánosságra került információk után Portik-ügyben és maffiaügyben Ágh Péter és a Fidesz forduljon a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoshoz – jelentette ki az MSZP szóvivője. Szavai szerint a rendőrség ugyanis a Lázár Jánossal és a korábban általa vezetett önkormányzattal “üzleti kapcsolatban álló személyeket” állított elő Hódmezővásárhelyen.

Ágh Péter szombati, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a Fidelitas választ vár a baloldaltól arra, ki vagy kik adtak megrendelést a magyar maffiának a lejáratások megszervezésére a 2010-es országgyűlési választások előtt. A szervezet országos elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a “maffiabaloldal” erkölcsileg megbukott szereplőinek nincsen helye a közéletben.

 

 

 

Megrongálták a DK kitelepülő pultját

 

Megrongálta a Demokratikus Koalíció (DK) kitelepülő pultját szombat délelőtt egy férfi Pesterzsébeten – közölte a párt az MTI-vel.

A DK sajtóirodájának közleménye szerint két női aktivistájuk reggel 9 órakor kezdett ott aláírást gyűjteni. Negyedórával később odament hozzájuk egy ismeretlen férfi és “közölte, hogy takarodjanak el”, mert ha egy óra múlva is ott találja őket, akkor tönkreteszi a pultot.

Egy óra múlva a férfi visszatért és rugdalni kezdte a pultot illetve letörte rúdjáról az annak tetején levő táblát. A járókelők azonnal hívták a rendőrséget, a férfi erre elrohant a helyszínről – írják.

Az ismeretlen tettes ellen rongálás miatt indul eljárás – áll a közleményben.

 

 

 
Trafik – Együtt-PM: a trafikbotránnyal betelt a pohár

A trafikbotránnyal betelt a pohár, s nemcsak az egyszerű dohányosoknál és a trafikot üzemeltetőknél, hanem minden olyan magyar állampolgárnál is, akinek fontos a becsület – mondta Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő, az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség szombati, budapesti tiltakozó akcióján.

Karácsony Gergely kijelentette: ez az ügy világosan mutatja, hogy amit a Fidesz kormányzat csinál, az “uralkodás az állampolgárokon”. A trafikpályázatok kapcsán ellopják a közvagyont és aztán megpróbálják eltüntetni a nyomokat is azzal, hogy az információszabadságról szóló törvényből kiveszik azokat a jogokat, amik alapján meg lehetne ismerni a pályázatokat.

Karácsony Gergely kitért arra is, hogy amikor mindezen felháborodva Szilágyi Péter képviselőtársával “Loptok, csaltok, hazudtok” feliratú táblát vittek be a Parlamentbe az egyik fideszes képviselő azt mondta nekik, hogy “hulladékok”. Ő az a képviselő, akivel a később megbukott hulladékgazdálkodási törvényt nyújtatták be, ő az aki, egy állami cég igazgatói posztjáról nem mondott le, mert azt nem tartja összeférhetetlennek a képviselőséggel, és az ő fia is kapott egy trafikot Miskolcon. “Az a kormányzat, amely ilyen képviselőket küldött az Országgyűlésbe, az elvesztette az összes erkölcsi hitelét” – szögezte le a PM vezetője.

Ez a kormányzat “egy rabló banda, akit el kell zavarnunk” – emelte ki a PM vezetője, hozzátéve, hogy ehhez állampolgárok kellenek, akik vállalják véleményüket.

A Képviselő Irodaház előtt PM-es politikusok – köztük Szabó Tímea, Szilágyi Péter, Szilágyi László és Dorosz Dávid – független országgyűlési képviselők – aktivisták és állampolgárok közösen morzsoltak dohányt a kormánypárti képviselőknek címzett borítékokba, amelyhez egy “figyelmeztető levelet” is mellékeltek.

A kormánytagoknak szóló levelet Tordai Bence, a PM elnökségi tagja olvasta fel. Ebben egyebek mellett azt kérdezik, hogy ha dohányra van szükségük miért nem szóltak, “miért kellett meghozniuk minden idők legnagyobb mutyitörvényét, a trafiktörvényt”, továbbá hogy “miért kellett összetákolni egy, az információszabadságot megsemmisítő törvénymódosítást”. Azt írták a képviselőknek, hogy még nem késő, indítványozzák ezen törvények visszavonását, vagy legalább egy válaszlevélben jelezzék, hogy elhatárolódnak ezektől a rendelkezésektől – ismertette a levelet Tordai Bence.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.