MSZP: a kormány becsapta, meglopta a korábbi magánpénztártagokat

Az MSZP értékelése szerint a kormány becsapta és meglopta a korábbi magánnyugdíjpénztár-tagokat, mivel az állami nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlákra nem vezeti át a korábban felhalmozott megtakarításokat.

 

 

Ezt Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese mondta hétfőn sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: a parlament délutánra várható döntésével – minden korábbi kormányzati ígérettel, köztük egy elfogadott parlamenti határozati javaslattal szemben – “nullaforintos” egyéni nyugdíjszámlák jönnek létre.

Az MSZP-s politikus azt mondta: ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz-kormány megvezette és meglopta azokat a korábbi magánnyugdíjpénztár-tagokat, akik visszaléptek az állami rendszerbe, abban a tudatban, hogy korábbi megtakarításaikat jóváírják.

Józsa István hozzátette: a kormány az államadósság csökkentésének szándékával indokolta a magánnyugdíj-pénztári vagyon állami kezelésbe vételét, az államadósság azonban nem csökkent, a kormány a csaknem háromezer milliárd forint egy részét “eltőzsdézte”, részvényvásárlásokra fordította.

Orbán Viktornak ki kellene állnia az emberek elé, meg kellene mondania, hová lett a pénz, be kellene ismernie nekik, hogy nem kapják vissza megtakarításaikat, mert a kormány felélte őket – fogalmazott.

Az MSZP, ha kormányra jut, el fogja számoltatni a Fideszt hárommillió ember átveréséért, vagyonuk “elsinkófálásáért” – jelentette ki, megjegyezve: a pénz visszapótlására ugyan nincs mód, az egyéni számlákat viszont korrektül fogják vezetni, hogy “mindenki tudja, mennyivel tartozik neki az állam”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.