Fidesz: “ízléstelen képmutatás” Mesterházy Attila brüsszeli útja

A Fidesz “ízléstelen képmutatásnak” nevezi Mesterházy Attila brüsszeli útját, a párt szerint Bajnai Gordon után az MSZP elnöke is ottani szocialistákkal Magyarország “szavazatának megfosztásáról” és “támogatásának megvonásáról diskurál”.

 

 

A Fidesz-frakció MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint nem sikerült az MSZP-nek a megújulás, a régi szocialista képmutató beidegződések sütnek Mesterházy Attila minden mozdulatából.

Hangsúlyozzák, hogy Magyarország és a magyar emberek eddig egy dolog miatt szenvedtek el uniós pénzügyi szankciót és megszorításokat: a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok veszélyes gazdaságpolitikája és hozzá nem értése miatt, amiért 2004 óta egyszer sem tudták tartani az Európai Unió által elvárt költségvetési egyensúlyt.

A kormánypárt szerint “ízléstelen képmutatás” Mesterházy Attila nyilatkozata, hiszen a magyar választók bizalmát csúfosan elvesztő baloldal az elmúlt három évben mindent megtett azért, hogy külföldi politikus barátait a Magyarország elleni lejárató kampányra használja fel. Hazug és alaptalan hadjáratot folytattak és folytatnak az ország ellen a médiatörvény, az alaptörvény ürügyén, a bankadó bevezetése és a rezsicsökkentés miatt – írják.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerdán Brüsszelben kijelentette, hogy pártja semmilyen szankciót nem támogat, amely bármilyen forrástól vagy szavazati jogától fosztaná meg Magyarországot. A pártelnök találkozott az Európai Bizottság több alelnökével és tagjával, Neelie Kroesszal, Maros Sefcoviccsal, Michel Barnier-vel, Andor Lászlóval, Johannes Hahnnal és Stefan Fülével, valamint Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével és Hannes Swobodával, az európai szocialisták képviselőcsoportjának vezetőjével is.

Mesterházy Attila közölte, azért ment Brüsszelbe, hogy meggyőzze partnereit: az Európai Unió semmilyen formában nem büntetheti Magyarországot és a magyar embereket a kormány téves, hibás lépései miatt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.