Császárné Kollár Tímea üzenete Ceglédi Zoltánnak

(Budaörs – 2013 március 7. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó szerkesztőségébe ellátogatott Császárné Kollár Tímea, Budaörs jobbikos önkormányzati képviselője, hogy néhány korábban feltett, a székelyzászló-ügyhöz kapcsolódó kérdésünket megválaszolja. A véleményét hamarosan megismerhetik olvasóink is. Azt is megkérdeztük a képviselő asszonytól mint a Jobbik megyei elnökétől, hogy mennyire ért egyet Ceglédi Zoltán politológussal, aki a napokban a Budaörsi Közéleti Klub meghívottjaként azt a véleményét hangoztatta, hogy a Jobbik komoly válságban van. Császárné Kollár Tímea erre is kimerítő választ adott. Ezt ismertetjük most olvasóinkkal.

 

 

Ceglédi Zoltán, a Republikon Intézet vezető tanácsadója volt a Budaörsi Közéleti Klub vendége március 1-jén. A kommunikátort Laczik Zoltán MSZP-s önkormányzati képviselő hívta meg városunkba. Az estéről készített anyagunkat olvashatják itt az oldalunkon.

Ceglédi Zoltán előadásában politikai utazásra vitte a közéleti klub közönségét. A tanácsadó sorra vette a magyarországi politikai pártokat, hogy az ő szemüvegén keresztül képet kapjon a közönség a politikai palettán szereplő erők és pártok jelenlegi helyzetéről. A legtöbb politikai erővel szemben szigorú kritikát fogalmazott meg, nem kímélte az LMP-t és Gyurcsány Ferencet sem. Fellépéséből, habitusából azonnal kiderült, hogy a hallgatóság soraiban értő fülekre fog találni.

A Jobbikkal kapcsolatos álláspontját is felvázolta, meglátása szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom komoly válságban van, majd így fejtette ki a gondolatát bővebben: “Bőrfejűből 1-2 százaléknyi szavazatot lehet összeszedni Magyarországon. A többi az abból jött be, amit a Jobbik a cigányellenességgel, a hamis rendpártisággal, és a politika- és politikusellenességgel összekapar.”

Szerkesztőségünk kíváncsi volt arra, hogy a helyi jobbikos képviselő – aki egyben a Jobbik Pest megyei elnöke is -, ugyanígy látja-e pártjának helyzetét. Megkérdeztük tőle, valóban ennyire rosszul áll-e a Jobbik szénája.

Császárné Kollár Tímea a politikusellenességet büszkén vállalta – majd részletes magyarázatot adva – még csak-csak el tudta fogadni ezt a kritikai gondolatok közül –, de a “bőrfejűséget” és a Jobbik válságát cáfolni igyekezett: “Ceglédi úrnak is problémái vannak a másik párt munkájának a megértésével, de nem baj, majd fölvilágosítom, hogy miről van szó. Köszönjük szépen, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jól érzi magát. Országosan.

Nem baj, tehát, ha Ceglédi úr ezért aggódik, hát tegye. Jól állunk, nincsenek óriási problémáink, nagyon szépen dolgozik a párt szinte mindenhol. Időközi választásokon is nyilván le lehet ezt mérni, egy példát említenék Kosdon polgármester időközi választásokon a jobbikos Kurdi Ferenc barátom nyert, és a Jobbik adja a testület többségét is. Na most Kosdról tudni kell, hogy nincs “cigánybűnözés”; teljesen “normális”, élhető település Pest megye északi, északkeleti részén. Ezenkívül is több időközi választáson is nagyon jól szerepeltünk. “
A képviselő asszony a párton belüli konfliktusokról is szólt: “Igen, volt Szegedi Csanád ügy, meg volt Lenhardt Balázs kilépése, valóban a frakcióból többen távoztak az elmúlt pár év során… Én erre csak azt szeretném mondani, hogy a többi párt frakciójából azért nem szoktak távozni, mert vagy kettészakadnak, erre ugye már több példát láttunk, vagy pedig szépen a szőnyeg alá söprik ha valamilyen képviselővel, mondjuk a pártnak esetleg problémája van, de legtöbbször fölfelé buktatják őt.”

(A “fölfelé buktatás” kifejezéssel Ceglédi Zoltán is élt előadásában, ő Matolcsy György jegybankelnökké választása kapcsán használta a szófordulatot, és azt is megjegyezte, hogy annak azonban lehet örülni, hogy “mostantól nem ő a gazdasági miniszter” – a szerk.)

Császárné Kollár Tímea árnyalta véleményét: “Nekünk semmivel nincsen több problémánk, sőt azt gondolom, hogy kevesebb van jóval, mint a többi pártnak. Az elintézési módja más nálunk és úgy látszik, hogy azt nem tudják feldolgozni, hogy lehet ezt így is. Ha valakivel nem tud együtt dolgozni a frakció, vagy az illető nem bírja már a párt támogatását, akkor egyszerűen megválunk egymástól, nem pedig fölfele buktatunk valakit, vagy besöpörjük a szőnyeg alá. Attól még van probléma, hogy nem látják, mi pedig szeretünk nyíltan játszani ebben is.”

A “bőrfejűséggel” kapcsolatban a képviselő asszony megjegyezte, hogy “a bőrfejűség, az úgy néz ki, hogy az emberek döntő többsége nem élete első szakaszában szokott bőrfejű lenni, hanem az utolsóban ugye, amikor már hullik a haja. Az ehhez hasonló megbélyegzések sokunkban beindítják egyébként, az amúgy is beinduló hajhullást, és így majd bőrfejűek leszünk a végére. De a viccet félretéve, valóban abban igaza van Ceglédi úrnak, hogy a klasszikus értelemben vett – ha már ő bőrfejűnek nevezte, akkor én is úgy mondom, ahogy hívják – szkinhed mozgalomnak, valóban csak 1-2%-os támogatottsága lenne országosan, amennyiben lenne olyan párt, amely ezt az értékrendet vallja. A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem ilyen párt, az hogy esetleg a bőrfejűek közül, vagy a szkinhedek közül ki szavaz a Jobbikra és ki nem… akkor mondja meg ő, hogy őneki vannak-e fölszerelve kamerái a függöny mögött, ahol “ikszelünk” vagy nincsenek.”

Végül a politikaellenességet elismerte a képviselő asszony, de azzal magyarázta, hogy “az elmúlt 20 évnek a politikai garnitúrája” okolható nagyrészt azzal, hogy az emberek a politika ellen szavaznak. “De akkor, jó reggelt kívánok! Ezt nem rajtunk kellene számon kérni, hanem saját magukon, ugyanis ezt a 20 évet ők csinálták…, tessék tükörbe nézni és megkérdezni saját maguktól, hogy miért jutott ide a helyzet” – véleményezte Császárné Kollár Tímea.

A cigányellenesség vádjára, a jobbikos képviselő felvetette a cigánykérdés szerinte alapvető problémáját. Meglátása szerint azért nem tudják megoldani a helyzetet, mert nem tudják azt nevén nevezni. Azt is kiemelte, hogy “a Jobbik Magyarországért Mozgalom először megpróbálja a problémákat a nevén nevezni, nemcsak a cigánykérdést egyébként, hanem sok minden mást is. A magyar föld védelmétől elkezdve a cigánykérdésen keresztül egészen a közbiztonsági kérdésekig. Nekünk erre van egy programunk, de a programot mindig meg kell előznie annak, hogy kimondjuk és leírjuk a problémát.

Mostmár jó lenne, hogyha a baloldali liberális értelmiség eljutna arra a pontra, hogy ők, akik reggeltől estig arról papolnak, hogy a szólásszabadság joga, meg a véleményszabadság joga…, azért egy pártot ne állítsanak szívük szerint második sorba vagy a cserepadra, vagy még rosszabb – vissza az öltözőbe -, hogy ki meri mondani, amit egyébként mindenki tud.”

 

Abban a kérdésben, hogy kinek van igaza: a Jobbik valóban válságban van vagy sem, döntsék el Önök. Pro és kontra véleményeket ismerhettünk meg Ceglédi Zoltán és Császárné Kollár Tímea oldaláról. Azt, hogy hol az igazság, csak az idő, illetve a következő választás eredménye mutathatja majd meg.

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] Tímea nemcsak a székelyzászló-üggyel kapcsolatban osztotta meg velünk a véleményét, hanem részletes választ is adott Ceglédi Zoltán politikai kommunikátornak, aki március elsején a Budaörsi Közéleti Klub vendégeként szinte valamennyi párt mellett, a […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.