A Fidesz visszautasítja az alkotmánymódosítás MSZP-s kritikáját

Visszautasítja a Fidesz a múlt héten beterjesztett alaptörvény-módosítási javaslatot ért szocialista kifogásokat.

 

Az MSZP-s Bárándy Gergely szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja a jogállam és a jogbiztonság elleni aljas támadásnak tartja a kormánypártok alkotmánymódosító indítványát.
Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő erre reagálva az MTI-nek úgy fogalmazott: az elmúlt két és fél év tapasztalata azt mutatja, hogy ha a szocialisták valamit nem tartanak jogállaminak, az annyit jelent, hogy egy javaslattal nem értenek egyet.
A hallgatói szerződés alkotmányban rögzítésével kapcsolatos MSZP-s kritikára azt mondta: a Fidesz-frakció ragaszkodik ahhoz, hogy az állam közpénzből csak azoknak fizesse az oktatási költségeit, akik a diploma megszerzését követő húsz évből legalább tízet Magyarországon dolgoznak.
Visszautasította továbbá, hogy a Fidesz-KDNP korlátozni akarná az Alkotmánybíróság (Ab) jogkörét. Kijelentette: az Ab jogkörét egyáltalán nem érinti a benyújtott javaslat. Ehelyett szélesedik az Ab-hoz fordulásra jogosultak köre azzal, hogy a legfőbb ügyész és a Kúria elnöke is fordulhat majd a testülethez utólagos normakontrollért – magyarázta a kormánypárti politikus.
Végül a választási kampány politikai hirdetéseiről szólva Gulyás Gergely közölte: a Fidesz reméli, az MSZP is egyetért azzal, hogy a közpénzből fenntartott közmédiában a választáson induló minden pártnak egyenlő feltételek mellett kell biztosítani a megjelenés feltételét.
Hozzátette, ha a kereskedelmi médiumokban korlátlanul lehet hirdetéseket megjelentetni, akkor a választás pénzügyi versennyé válik. Hangsúlyozta azt is, hogy utóbbiak esetében a javaslat nem a tilalomról szól, hanem arról, hogy a kereskedelmi médiumokban korlátozhatók a politikai hirdetések.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.