Mozgáskorlátozottak figyelmébe – Változások, új nyomtatvány (letölthető)

Több ponton is változtak a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló jogszabályok. Az új letölthető kérelem nyomtatványt mellékeltük (a Tájékoztató végén).

 

 

Részlet a módosításból:

 

Tájékoztató

A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló módosított 102/2011. (VI. 29.) Kormány Rendelet alapján a kérelem benyújtásáról.

A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 164/1995. (XII. 27.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.) 2011.07.02. napjával hatályát vesztette.

Helyébe, a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI. 29.) Kormány Rendelet (továbbiakban: Korm. Rend.) lépett.

Tájékoztatom a kérelmezőket, hogy a közlekedési támogatás (alap összegben: 7000,- Ft) 2013. január 1. nappal megszűnik.

Az Új mozgáskorlátozottak kedvezményeiről szóló rendelet hatálya kiterjed: minden

– magyar állampolgárra

– bevándorolt vagy letelepedett jogállású, továbbá a magyar hatóság által menekültként vagy hontalanként elismert személyre

– a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény (a továbbiakban: Szmtv.) szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy, amennyiben a fenti jogszabálynak megfelel

–         a magas szintű képzettséget igénylő munkavállalás és tartózkodás céljából kiállított engedéllyel (EU Kék Kártyával) rendelkező és a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény szerint bejelentett lakóhellyel

–         vagy tartózkodási hellyel rendelkező harmadik országbeli állampolgárra

–         Kérelmet nyújthat be:

–        Súlyos mozgáskorlátozott személy(önálló személygépkocsit használó személy, jogosítvánnyal nem rendelkező, de szállítását vállaló személy megjelölésével)

–        – Egyéb fogyatékossággal élőszemély (önálló személygépkocsit használó személy, jogosítvánnyal nem rendelkező, de szállítását vállaló személy megjelölésével)

 

Az új kérelem nyomtatvány mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményéhez 2013 letölthető itt:  kerelem_mozg_korl_kozlek_kedv2013  

 

Bővebben az Önkormányzatnál lehet tájékozódni. (http://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=178602#MIDDLE)

Forrás: budaors.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.