Ellenzék: Kiszámítható gazdaságpolitikával kell segíteni a vállalkozásokat

Kiszámítható, fenntartható és a piaci szempontokat érvényesítő gazdaságpolitikával javítanák a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetét az MSZP által életre hívott ellenzéki egyeztetéssorozat résztvevői.

 

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben Együtt Magyarországért képviselőinek keddi egyeztetéséről a szocialista Kákosy Csaba számolt be az újságíróknak. Elmondta, hogy a vállalkozások versenyképességét 2010 óta jelentősen rontották az áthárított válságadók, a növekvő adminisztrációs terhek és a “brutális” tranzakciós illeték. A politikus szerint a kormány téves gazdaságpolitikája miatt összességében szürkülés és feketedés jellemzi ezt a szektort.

Az együttműködő pártok ennek megoldására egy befektetés- és növekedésbarát gazdaságpolitika kialakítását javasolják, amely megszünteti a szabályozási visszásságokat, csökkenti a bürokratikus terheket, valamint fókuszált támogatást biztosít a kkv-szektornak. Kákosy Csaba – aki az MSZP-SZDSZ koalíciós kormány szabad demokrata gazdasági minisztere volt – úgy vélte, hogy az utóbbi mellett elengedhetetlen a banki hitelezés fellendítése és a Széchenyi-kártya továbbműködtetése.

A DK-t képviselő Bauer Tamás mindemellett kitért a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közelmúltban kiadott jelentésére is, amely szerinte ugyanarra a következtetésre jutott, mint amit a keddi egyeztetés résztvevői is megállapítottak korábban, vagyis arra, hogy Magyarországon gazdaságpolitikai irányváltásra van szükség. Véleménye szerint gazdasági jogbiztonságra és kiszámíthatóságra van szükség, hogy a tőke és a képzett munkaerő ne hagyja el az országot.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.