Örökbefogadó nap a teltházas Illatos úti ebtelepen

Örökbefogadó napot tartanak az Illatos úton január 19-én: a budapesti Ebrendészeti Telep 94 férőhelyén jelenleg csaknem kétszáz gazdátlan kutya várja, hogy gazdára találjon.

 

Drámaivá vált a helyzet az Illatos úton: az elmúlt időszakban szinte állandósult a teltház a telepen és a nehéz helyzetet tovább fokozza a szilveszteri petárda időszakban megrémült és elszabadult kutyák nagy száma is – adta hírül közleményben a Vigyél Haza Alapítvány.

Szombaton 10-15 óra között az állatvédő szervezetek különböző szolgáltatásokkal igyekeznek megkönnyíteni az örökbefogadást: önkéntesek helyszíni tanácsadást végeznek, a Vigyél Haza Alapítvány kutyakozmetikusai megnyírják, fésülik és megszépítik a gazdit kereső ebeket, akikről fotók is készülnek (www.facebook.com/vigyelhaza), az alapítvány januárban megkezdett Születésszabályozási Programja keretében pedig valamennyi ezen a napon örökbe fogadott, legalább 5 hónapos kan és szuka kutya ivartalanítási költségét is átvállalják.

Az Állatmentő Liga a szombaton gazdára talált ebek egy év múlva esedékes veszettség elleni oltásának díját állja és egy induló csomaggal segíti az új kutyatulajdonosokat, a Cerberos Kutyaiskola pedig kedvezményes kutyakiképzésre ad lehetőséget.

Az állatok ezen a napon is oltva, féregtelenítve, regisztrált mikrochippel ellátva, mindössze 5000 forint térítési díj ellenében kerülhetnek új otthonaikba.

A telep munkatársai felhívják azon gazdák figyelmét, akiknek kedvence a szilveszteri időszakban kóborolt el, keressék fel az Illatos úti telepet, vagy nézzék meg a www.ebtelep.hu oldalt, hogy még az Örökbefogadó Nap előtt megtalálhassák elveszett állataikat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.