Romániai választások – Kelemen Hunor: az RMDSZ bejutott a parlamentbe

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) biztosan ott lesz a következő parlamentben mind a képviselőházban, mind a szenátusban – jelentette ki az RMDSZ csíkszeredai kampányközpontjában exit poll mérések alapján Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.

 

Kelemen Hunor hozzátette: az RMDSZ nem egy “ötszázalékos” párt, amint azt a közvélemény-kutatások mutatják, hanem az erdélyi magyar közösség képviselője. “A felelősségünk százszázalékos minden olyan magyar ember iránt, aki ránk szavazott, de azok iránt is, akik nem bennünket választottak, vagy nem jutottak el ma az urnákhoz” – jelentette ki Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik a nehéz időjárási viszonyok között is elmentek szavazni. A kampányban végzett munkájukért külön köszönetet mondott az RMDSZ polgármestereinek, önkormányzati képviselőinek. Kelemen Hunor elmondta, hogy az utóbbi 23 év legnehezebb kampányán van túl az RMDSZ.

Az RMDSZ elnöke úgy értékelte, szükség van arra, hogy a megszerzett jogokat a szövetség megerősítse, újabb jogok megszerzését tűzze ki célul, és hogy a nehéz gazdasági helyzetben a munkahelyteremtésre, a gazdasági reformra, és az adópolitika megváltoztatására fordítsa a figyelmet.

“A gazdasági reformért, a kisebbségi jogokért és a régióátszervezésért tárgyalásokat kezdünk azokkal, akik a kormányzásra felhatalmazást kaptak” – jelentette ki az elnök. Hozzátette, valamennyi olyan párt vezetőjének gratulált telefonon, amelyik bejutott a parlamentbe.

Egy esetleges koalícióban való részvételre vonatkozó újságírói kérdésre Kelemen Hunor megjegyezte, az RMDSZ a programja alapján kész párbeszédet folytatni, ezt soha nem utasította el. Azt is megemlítette, hogy szombatra összehívja az RMDSZ kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsát, hogy megvitassák a választási eredményeket, és keressék a válaszokat a következő időszak kihívásaira.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.