KDNP-országos választmány: aki nem ért egyet az irányvonalukkal, távozzon

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nem változtat a kettős tagság intézményén és felszólítja mindazokat, akik a párt országos választmánya által meghatározott irányvonalat, szövetségi politikát és kormányzati szerepvállalást nem fogadják el, ne belülről bomlasszanak, hanem távozzanak önként a pártból.

 

A kisebbik kormánypárt országos választmánya szombati ülésén elfogadta a párt alapszabályának módosítását, amely nem változtatott a kettős tagság intézményén, az ülésen elfogadott, MTI-hez eljuttatott politikai nyilatkozat rögzíti azt is, hogy mindazon kérdésekben, amelyek a párt irányvonalát, szövetségi politikáját, kormányzati szerepét, programját és kampányát akárcsak áttételesen is érintik, nyilatkozat kizárólag a párt elnöke, illetve a frakció vezetője által megbízottakkal egyeztetett módon, a sajtóosztály koordinálásával történhet.

 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye

 

Ülést tartott a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmánya, amelyen a testület elfogadta a párt alapszabályának módosítását, amely nem változtatott a kettős tagság intézményén. Ezt követően az Országos Választmány tagjai elfogadták az alábbi politikai nyilatkozatot:

Nyilatkozat

1. A Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmánya kinyilvánítja elkötelezettségét a korábbi Országos Választmányok döntései, politikai irányvonala és a Magyar Kormány mellett. Megkérdőjelezhetetlennek tekinti Barankovics István és Varga László hiteles kereszténydemokrata jobbközép centrum politikai örökségét.
Emlékeztet arra a magyar politika-történetben példátlan sikerre, hogy a törvényes működés helyreállítása után újra parlamenti és kormánypárt, valamint az Európai Néppárt teljes jogú tagja lett a KDNP.
Elfogadhatatlannak nyilvánít és elutasít minden ezzel ellentétes megnyilvánulást.

2. Különös tekintettel a közelgő választásokra elrendeli, hogy mindazon kérdésekben, amelyek a párt irányvonalát, szövetségi politikáját, kormányzati szerepét, programját és kampányát akárcsak áttételesen is érinti, nyilatkozat – a párt hatályos szabályainak megfelelően –  kizárólag a párt elnöke, illetve a frakció vezetője által megbízottakkal egyeztetett módon, a sajtóosztály koordinálásával történhet. Egyúttal – a párt társadalom előtti megjelenése és sikere érdekében – felkéri a Pártügyészt és az Országos Etikai és Fegyelmi Bizottságot, hogy az Országos Választmány ezen döntésével szembehelyezkedő, azt megsértőkkel szemben határozottan és szigorúan lépjen fel.

3. Az Országos Választmány felidézve az 1997 és 2002 közötti áldatlan állapotot, amikor Giczy és Bartók nevéhez köthető, felelőtlen és kívülről, idegen érdekek által befolyásolt politikai kilengések következtében a párt politikailag, erkölcsileg, szervezetileg és anyagilag megsemmisült, a parlamentből kiesett és az Európai Néppártból kizárták; – ezen tapasztalatok alapján mindazokat, akik a párt Országos Választmánya által meghatározott irányvonalat, szövetségi politikát és kormányzati szerepvállalást, Barankovics István és Varga László politikai örökségét nem fogadják el, felszólítja, hogy az elvárható becsületesség alapján ne belülről bomlasszanak, hanem távozzanak önként a Kereszténydemokrata Néppártból.

Az Országos Választmány egyúttal hitet tesz következetesen képviselt irányvonala mellett, amely lehetővé tette a KDNP kormányzati szerepe által – többek között a keresztény ihletettségű új Alaptörvényünk megszületésétől kezdve a családi típusú adózás megvalósulásán át az egyházak egyenlő finanszírozásáig – legfontosabb programpontjaink megvalósulását. Politikai célként határozza meg az eddigieknek megfelelően, a jövőben is a kereszténydemokrata értékeknek és a KDNP programjának hangsúlyos megvalósítását a Fidesz-KDNP kormányban.

Budapest, 2012. december 8.
Kereszténydemokrata Néppárt
Országos Választmány

(Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP))

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.