Novák: Ertsey Katalin válaszát humorosnak szánta, pedig törvénysértő

A Jobbik alelnöke szerint humorosnak szánt, de törvénysértő  Ertsey Katalin válasza az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságával kapcsolatos megkeresésére – reagált Novák Előd csütörtökön az LMP-s képviselő levelére.

 

Korábban csütörtökön Novák Előd lemondásra szólította fel Ertsey Katalint annak kapcsán, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő a Jobbik-alelnök írásbeli kérdésére úgy nyilatkozott, izraeli állampolgársággal is rendelkezik. A jobbikos politikus arra hivatkozott, elfogadhatatlan, hogy az LMP-s politikus eddig ezt “eltitkolta”.

Hangsúlyozta, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke megerősítette Jóri András adatvédelmi biztos korábbi állásfoglalását, amely szerint az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat közérdekből nyilvános személyes adat.

Ertsey Katalin az Indexnek azt mondta, egy ironikus hangvételű levelet írt Nováknak, amiben a jobbikos politikus kérdésének abszurditásra akarta felhívni a figyelmet. Többek között azt írta, hogy izraeli állampolgár, a magyar állampolgárságát pedig vásárolta, emellett piréz állampolgársággal is rendelkezik. Az ellenzéki politikus a portálnak azt mondta, természetesen nem izraeli állampolgár, a levelével csak arra akart utalni, hogy Novák elvesztette a kontrollt.

“Értettem én a viccet, csak nem szeretem, ha hazánk Izrael általi gyarmatosításáról van szó” – így reagált közleményében Novák Előd Ertsey Katalin szerinte “humorosnak szánt, de az adatvédelmi biztos szerint törvénysértő” válaszára.

“Bár sajnos életszerű, hogy az LMP képviselője izraeli állampolgár, leveléből nyilvánvalóan tudtam, hogy válaszadási kötelezettsége alól ilyen polgárpukkasztással akar kibújni. Én azonban képviselői eskümet komolyan véve tájékoztattam a nyilvánosságot nyilvánvaló hazugságáról, s magyarázkodjon ő, ha akar. A jelek szerint már Ertsey Katalin is minimum cikinek érzi az izraeli állampolgárságot, mely fejleményt örömmel fogadok” – írja Novák Előd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.