Ma bíróság elé állítják a MOM-park felrobbantásával fenyegetőző férfit

Gyorsított eljárásban pénteken bíróság elé állítják azt a kedden elfogott 25 éves férfit, aki egy hónap alatt hét alkalommal is bombarobbantással fenyegette meg a MOM-parkot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtökön.

 

A tájékoztatás szerint L. Sztefanu budapesti lakos október 29-től november 26-ig hét alkalommal telefonált a rendőrségre, hogy a XII. kerületi bevásárlóközpontban bombát helyezett el. A rendőrség minden esetben átvizsgálta a helyszínt, de robbanószert, robbanásra alkalmas eszközt nem talált.

A fiatalembert kedden fogták el és vették őrizetbe a rendőrök a fővárosban. Kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, és tettét részben magánéleti problémákkal magyarázta.

A férfi ellen valótlan tény állításával elkövetett közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt folytatják az eljárást, és már pénteken bíróság elé állítják.

A rendőrség tudatta azt is: a bombariadóval összefüggésben felmerült költségeket a gyanúsítottal a rendőrség jogi úton megtérítteti.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.