Fidesz-frakció: az MSZP szelektíven válogat a KSH adatai közül

A Fidesz frakciója szerint Józsa István szocialista országgyűlési képviselő szelektíven válogatott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai között, amikor a foglalkoztatottságról és a reálbérekről nyilatkozott. Ezért arra kéri az MSZP-t, hogy ne vezesse félre a közvéleményt azzal, hogy a KSH adatai között kénye-kedve szerint válogat.

 

Így reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz-frakció Józsa István szerdai sajtótájékoztatójára. A szocialisták gazdaságpolitikáért felelős frakcióvezető-helyettese a KSH adatait úgy kommentálta, hogy mára mindenki érzi a kormány gazdaságpolitikájának csődjét. Az MSZP szerint a kormány adóintézkedései miatt növekvő inflációval magyarázható, hogy a reálbérek több mint öt százalékkal csökkentek szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest – mondta az ellenzéki képviselő.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a képviselőnek “talán elkerülte a figyelmét” az, hogy a KSH adatai szerint a foglalkoztatási ráta 2012 szeptemberére a Gyurcsány-Bajnai kormányzás időszakának végén mért 48,4 százalékról 51,4 százalékra nőtt. Szintén a KSH adataiból látszik, hogy míg 2010-ben 202 525 forint volt a bruttó átlagkereset, addig mostanra ez 219 700 forintra nőtt – tették hozzá.

Arról sem beszél az MSZP, hogy a gyermekes családok támogatása milyen mértékben növekedett, hiszen 2012-ben egy három gyermekes szülő már 20 százalékkal több bért vihet haza, mint 2008-ban – írták.

A Fidesz-frakció mindemellett arra is emlékeztetett, hogy “Józsa István annak a pártnak a képviselője, amely kormányzása idején támogatást juttatott a bankoknak, miközben egyhavi nyugdíjat vett el az idősektől, és egyhavi bért vont meg a közalkalmazottaktól”.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője pedig közleményében úgy fogalmazott, hogy érthetetlen Józsa István hirtelen támadt szociális érzékenysége. “Nem hallottuk tiltakozni akkor, amikor elvették a dolgozók egyhavi fizetését, sőt szavazatával még támogatta is az erről szóló törvényt” – írta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.