Vona Gábor: alapvető értékrendbeli különbség van a Fidesz és a Jobbik között

Vona Gábor szerint a Fidesz és a Jobbik között alapvető értékrendbeli különbség van. A Jobbik elnöke erről csütörtökön beszélt Verőcén, a 12. Magyar Sziget fesztiválon, ahol szólt arról is: a radikális kifejezés számára építést jelent, nem az erőszak és a pusztítás mellett tesz hitet.

 

A fesztivál keretében tartott fórumon a Fidesz és a Jobbik összefogását firtató kérdésre a pártelnök azt válaszolta: az hamis összefogás lenne, és a gyakorlatban szinte lehetetlen lenne közös programot megalkotni. Hozzáfűzte: az uniót, a gazdaság- és társadalompolitikát illetően nagyon nagy eltérések vannak, a leglényegesebb mégis az a mozzanat, hogy a Fidesz és pártja között alapvető értékrendbeli különbség van.

“A Jobbik a világot válsághelyzetben lévőnek látja, ahol az emberek értékvesztettek és zavarodottak” – közölte.

“Vállalom a nemzeti radikális meghatározást. Nem az erőszak és a pusztítás mellett teszek hitet, a radikális kifejezés számomra építést jelent”- mondta a Jobbik elnöke.

A nemzeti radikalizmussal kapcsolatban Vona Gábor kifejtette: a kifejezésnek ma negatív tartalma van, az azonban a megjelenésekor mást jelentett. A kifejezés mai használatát illetően azt mondta, ezt “azért használjuk, mert mára közérthetővé vált, a legfontosabb mégis az, hogy mivé tesszük mi magunk”.

A nemzeti radikális oldal szereplői közti együttműködéssel kapcsolatban beszélt arról, hogy születtek már eredmények. A nemzeti oldalon a Szent Korona szimbóluma lehetne az, amely körül egy valódi egységet lehetne teremteni, mert “benne egyesül az a két hagyományrendszer, amely a magyarságon belül a két legerősebb: a kereszténység és a turáni ősmagyar tradíció” – tette hozzá Vona Gábor.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.