Közlekedés a Múzeumok éjszakáján – Különjáratokat indít a BKV és a BKK

A Múzeumok éjszakáján, szombatról vasárnapra virradóra több körjáratú buszt indít a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Deák téri Városi Tömegközlekedési Múzeumban pedig régi, tömegközlekedéssel kapcsolatos plakátokból rendeznek kiállítást.

 

A BKK tájékoztatása szerint a különjáratok szombaton 18 órától éjjel 2 óráig közlekednek, összekötve a múzeumok helyszíneit. A Múzeumok éjszakájára szóló belépőjegyeket a múzeumok mellett a BKK jegypénztáraiban is meg lehet vásárolni, a karszalagokkal az összes különjárati busz és minden menetrend szerinti járat (kivéve a hajójáratokat, a Siklót és a Libegőt) ingyenesen használható június 16-án 18 óra és 17-én hajnali 2 óra között.     A társaság hat körjáratú buszt indít, a Múzeumbusz 1-es a Nyugati pályaudvarról a Hősök tere-Oktogon-Deák tér-Markó utca útvonalon közlekedik, a 2-es pedig a Deák térről indulva a Széchenyi István teret, a Clark Ádám teret, a Dísz teret, a Széll Kálmán teret, a Margit híd budai hídfőjét és a Nyugati pályaudvart érintve tér vissza a Deák térre.     A Múzeumbusz 3-as a Népligetből indulva a Nagyvárad tér-Kálvin tér-Astoria-Deák tér-Oktogon-Hősök tere-Széchenyi fürdő-Ajtósi Dürer sor -Keleti pályaudvar-Nagyvárad tér útvonalon tér vissza kiindulási pontjára. A 4-es járat a Ludwig Múzeumtól indul és a Savoyai Jenő tér-Budafoki út- Szent Gellért tér-Astoria-Deák tér-Kálvin tér-Corvin-negyed-Nagyvárad tér-Soroksári út útvonalat járja be, míg a Múzeumbusz 5-ös a Nyugati pályaudvar-Jászai tér-Margit híd, budai hídfő-Szentlélek tér-Magyar Televízió-Remetehegyi út-Jászai tér-Nyugati pályaudvar vonalú körjárat.

A 6-os járat a szentendrei HÉV-végállomástól a Margit híd budai hídfőjéig szállít utasokat.

A körjáratok mellett a 16A buszok meghosszabbított üzemidővel, a június 16-áról 17-ére virradó éjjel is közlekednek: az utolsó járat a Dísz térről 2:40-kor, míg a Széll Kálmán tér M végállomásról 2:35-kor indul.

A BKK 17 jegypénztár nyitva tartását meghosszabbította, mindegyik kassza reggel 6 órától éjjel 11 óráig tart nyitva. A belvárosi metrómegállók szinte mindegyikét érinti az intézkedés.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.