EURO-2012 – Döntetlen lett a lengyel-orosz, az A csoport állása

A társrendező Lengyelország csapata 1-1-es döntetlent játszott a csoportfavorit orosz csapattal a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának keddi második fordulójában, így a szombati utolsó forduló dönt majd a négyes két továbbjutójáról.

 

Az orosz válogatott a döntetlennel 4 ponttal áll, s továbbra is vezeti a csoportot, míg a házigazda két pontjával harmadik a csehek mögött, akikkel szombaton csap majd össze. A négyes utolsó helyén a görögök állnak.

A találkozó negyedik játékvezetője Vad II István volt.

    Eredmény:
A csoport, 1. forduló:
Lengyelország-Oroszország 1-1 (0-1)
———————————–
Varsó, 50 ezer néző, v.: Wolfgang Stark (német)
gólszerzők: Blaszczykowski (57.), illetve Dzagojev (37.)
sárga lap: Lewandowski (60.), illetve Gyenyiszov (60.), Dzagojev (76.)
Lengyelország:
Tyton – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch – Blaszczykowski, Dudka (Mierzejewski 73.), Murawski, Polanski (Matuszczyk 85.), Obraniak (Brozek 90.) – Lewandowski
Oroszország:
Malafejev – Anyukov, Berezucki, Ignasevics, Zsirkov – Gyenyiszov, Sirokov, Zirjanov – Dzagojev (Izmajlov 79.), Arsavin, Kerzsakov (Pavljucsenko 70.)
I. félidő:
———-
37. perc: Arsavin végzett el szabadrúgást a bal oldalról, az alapvonaltól 25 méterre, s az élesen kapu elé ívelt labdát a jó ütemben érkező Dzagojev a hosszú felső sarokba csúsztatta (0-1).
II. félidő:
———–
57. perc: Villámgyors lengyel ellentámadás végén a jobb oldalról befelé húzó Blaszczykowski kapott gyönyörű átadást, majd tolt egyet a labdán, s 16 méterről remekül lőtt a jobb felső sarokba (1-1).
A házigazda kezdte lényegesen jobban a találkozót, Lewandowskiék az első negyedórában több helyzetet is kialakítottak az orosz kapu előtt, s Dick Advocaat együttese csak Malafejev kapusnak köszönhette, hogy nem került hátrányba. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, az oroszok a korábbiaknál lényegesen jobban védekeztek, támadásaik azonban továbbra is veszélytelenek voltak. A félidő hajrájában – némileg váratlanul – mégis vezetést szerzett az orosz csapat, s előnnyel mehetett pihenni. A gólszerző Dzagojevnek ez már a harmadik találata volt a tornán, s ezzel vezeti a góllövőlistát.

A fordulás után a lengyelek nyíltabb támadójátékot vállaltak fel, ami egy-két helyzetet eredményezett, ugyanakkor a védelmük fellazult, így az oroszok is többször okoztak veszélyt kapujuk előtt. Negyedóra sem telt el, amikor egyenlíteni tudtak a hazaiak, miután egy orosz ellentámadást sikerült visszakontrázniuk Blaszczykowski szépségdíjas találatával. Az egyenlítés után mindkét fél a győzelemre játszott, ám nem bírtak egymással, helyzetekig ritkán jutottak el, újabb gól pedig már nem született.

 

Az A csoport eredményei és állása

 

Az A csoport keddi, második fordulójának eredményei a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon:
Csehország-Görögország 2-1 (2-0)
Lengyelország-Oroszország 1-1 (0-1)
    A csoport állása:
1. Oroszország     2  1   1   –   5-2  4 pont
2. Csehország      2  1   –   1   3-5  3
3. Lengyelország   2  –   2   –   2-2  2
4. Görögország     2  –   1   1   2-3  1
korábban:
1. forduló:
Lengyelország-Görögország 1-1 (1-0)
Oroszország-Csehország 4-1 (2-0)
további program:
szombat:
Görögország-Oroszország, Varsó 20:45 ó
Csehország-Lengyelország, Wroclaw 20:45 ó

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.