EURO-2012 – Békés, unalmas döntetlen a francia-angol derbin

A francia válogatott hétfőn 1-1-es döntetlent játszott az angol csapattal Donyeckben, az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának nyitómérkőzésén.

 

A franciák Laurent Blanc szövetségi kapitány kinevezése óta nem találtak legyőzőre, 22 mérkőzés óta tartják veretlenségüket.
  Eredmény:
D csoport, 1. forduló:
Franciaország-Anglia 1-1 (1-1)
——————————
Donyeck, 47 400 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
gólszerzők: Nasri (39.), illetve Lescott (30.)
sárga lap: Oxlade-Chamberlain (34.), Young (71.)
Franciaország:
————–
Lloris – Debuchy, Mexés, Rami, Evra – Cabaye (Ben Arfa, 84.), Diarra – Malouda (Martin, 85.), Nasri, Ribéry – Benzema
Anglia:
——-
Hart – Johnson, Terry, Lescott, A. Cole – Milner, Gerrard, Parker (Henderson, 78.), Oxlade-Chamberlain (Defoe, 77.) – Young, Welbeck (Walcott, 91.)
I. félidő:
———-
30. perc: Gerrard jobb oldali szabadrúgására Lloris nem mozdult ki, így az ötösön érkező Lescott könnyedén fejelte a kapu jobb oldalába (0-1).
39. perc: Nasri vette át a labdát a 16-osnál, majd nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).
Sokáig csak tapogatóztak a csapatok, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A félidő derekán aztán vezetést szereztek az angolok, Gerrard szabadrúgására az előrehúzódó Lescott érkezett, és pályafutásának első válogatottbeli góljával juttatta előnyhöz az angolokat. A szigetországiak öröme azonban nem tartott sokáig, Nasri ugyanis alig 10 perc múlva egy átlövéssel egyenlített.

A fordulás után alaposan visszavettek a csapatok, a nézők hangos füttyszóval reagáltak. A játékosok ezután sem törték magukat a győztes gól megszerzése érdekében, így az eredmény már nem is változott.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.