Csomagolási Oscar-díj a magyar tablettaadagoló flakonnak

WorldStar for Packaging díjat nyert a székesfehérvári Karsai Alba Kft. tablettaadagoló flakonja; a csomagolás Oscar-díjaként emlegetett elismerést csütörtökön adták át Splitben.

 

A Karsai Holding Zrt. kommunikációs vezetője, J. Mező Éva  az MTI-nek elmondta: a cég a nemzetközi zsűri döntése alapján 33 ország, 243 versenyzője közül nyerte el a rangos elismerést. A gyógyszeripari kategóriában a magyar cég terméke mellett indonéziai, japán, koreai, szingapúri, angliai és egyesült államokbeli vállalkozások kaptak díjat.

A székesfehérvári cég innovációs tevékenységének eredményeként előállított flakon eredetisége abban rejlik, hogy a műanyagtartályból egy speciális kupak és egy adagoló elem segítségével a tablettákat darabonként, higiénikusan lehet kivenni.

A Csomagolási Világszervezet, a World Panckaging Organization (WPO) 1970 óta rendez csomagolási világversenyt. A szervezet alapszabálya szerint kizárólag a nemzeti csomagolási verseny nyertesei indulhatnak a WorldStar díjért. A Karsai Alba Kft. Diszpenzer elnevezésű tablettaadagolója tavaly ősszel a Hungaropackon, a Magyar Műanyagipari Szövetség különdíjasaként szerezte meg az indulás jogát.

A hét tagvállalatot tömörítő Karsai Holding Zrt. itthon és Erdélyben műanyagipari tevékenységet folytat, tavaly több mint nyolcmilliárd forint árbevételt ért el. Kiemelt figyelmet fordít az innovációra, erre a célra tavaly mintegy négymillió forintot költött.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.