Megköveti Lomnici Zoltánt az MTVA

Megköveti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Lomnici Zoltánt, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökét a december 3-án 18 órakor a Duna Híradóban, majd az m1 19.30-as  Híradójában elkövetett, személyét sértő szakmai hibáért – közölte az MTVA csütörtökön az MTI-vel.

Mint Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója közleményében írta, az MTVA vezérigazgatója teljes körű vizsgálatot rendelt el az ügyben, mely csütörtökön lezárult. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak a vizsgálatban érintett három munkatársa a szakmai hibát elismerte, és vállalta a felelősséget. Az érintett munkatársak vezérigazgatói figyelmeztetést kaptak.

A tájékoztatás szerint Lomnici Zoltántól a Híradó felelős szerkesztője még december 3-án este telefonon bocsánatot kért. A vasárnap reggeli Híradóba, valamint az MTVA internetes oldalaira a tudósítás hibátlan változata került fel.

Az m1 csütörtöki Az Este című műsorában Lomnici Zoltán lesz az egyik vendég. “Ezzel is azt kívánjuk bizonyítani, hogy mind Lomnici Zoltán személyét, mind közéleti tevékenységét a közmédia elismeri és figyelemmel kíséri. Az MTVA az ügyet ezzel lezárta” – olvasható a közleményben.

A Duna TV és az MTV szombati híradójában az úgynevezett kimaszkolási technikát alkalmazva kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét arról a felvételről, ahol Tőkés László nyilatkozik.

Tőkés László, az Európai Parlament (EP) alelnöke és Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa vezetőiként múlt szombaton arról tartottak sajtótájékoztatót, hogy milyen következményekkel járhat az, hogy Szlovákiában két embertől is elvették a szlovák állampolgárságát, miután bejelentették, hogy felvették a magyar állampolgárságot.

Az Index keddi – az üggyel foglalkozó – cikkében megszólaltatták Szabó Lászlót, az MTVA kommunikációs igazgatóját, aki a portál a felelősségre vonatkozó kérdésére akkor úgy reagált, hogy “súlyos etikai vétség történt, a felelősök ellen fegyelmi eljárás indul, Lomnici Zoltántól pedig elnézést kérünk”.

A csütörtöki Népszabadságban Szabó László az ügyre visszatérve már arról is beszélt, hogy a vizsgálati jegyzőkönyv és s javaslat alapján Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója dönt a következményekről még a nap folyamán. Mint fogalmazott: “olyan szakmai hiba történt, amelyre nincs magyarázat”. Szabó László a lapnak nyilatkozva azt is hangsúlyozta: olyan utasítás, hogy ki kell takarni Lomnici Zoltán, nem született, és nem születhetett, s így szerinte “félreértések sorozata vezetett a hibához”.

Comments Closed