Világbajnok lett a sümegi lufibohóc

Lufihajtogató világbajnoki címet szerzett az Egyesült Államokban rendezett versenyen egy sümegi fiatalember, a bajnokságon 23 nemzet 330 hajtogatója közül bizonyult a legjobbnak.

Amint azt az újdonsült világbajnok, Dömötör Zsolt az MTI-nek elmondta: már tizenhat éve foglalkozik lufihajtogatással, az idei versenyre az interneten kellett elküldeni a munkáiról készített fotókat.

A sümegi versenyző több léggömbbőlból hajtogatott szúnyogfigurájával utasította maga mögé hat kontinens hajtogatóit. Tavaly Belgiumban rendezték a világversenyt, akkor a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott mindössze egyetlen lufiból készített sünijével.

Elmondása szerint bármit meghajtogat lufiból amit kérnek tőle, divatbemutatókra felöltözteti a modelleket, készít művészportrékat, mesefigurákat. A gyermekek szórakoztatására kitalált lufihajtogatás már nem kötődik korhoz: a világbajnok nemrég nyolcvanadik születésnapra készített dekorációt. A kertészkedő idős ember nyolcas és nullás számot formázó lufijaiban még répa és szőlő is volt – tette hozzá.

Comments Closed