Beckett-drámából ír operát Kurtág György

Egy Beckett-drámából ír operát Kurtág György – közölte az MTI érdeklődésére Szitha Tünde, a kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző műveit gondozó Editio Musica Budapest promóciós vezetője, megerősítve azt az osztrák lapértesülést, amely szerint a világhírű magyar komponista első operáját 2013-ban, a Salzburgi Ünnepi Játékokon fogják bemutatni.

Az egyik vezető osztrák napilap, a Der Standard – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva – pénteken adta hírül, hogy a Franciaországban élő Kurtág György a Salzburgi Ünnepi Játékok leendő új intendánsának, Alexander Pereirának a felkérésére operát ír.

“Noha (Pereira) csak novemberben ismerteti terveit, egy s más már ismertté vált. Az a hír járja, hogy Kurtág György az ünnepi játékok megbízásából megírja első operáját” – fogalmazott a cikk, amely szerint 2013-ban tartanák az ősbemutatót és a karmester Ingo Metzmacher lehet.

Szitha Tünde az MTI-nek elmondta: egyelőre annyit árulhat el, hogy valóban a 2013-as Salzburgi Ünnepi Játékokra tervezik az ősbemutatót, és hogy az opera Samuel Beckett neves brit drámaíró 1957-ben született műve, A játszma vége alapján készül.

Comments Closed