Katasztrófavédelmi gyakorlat: Harmadfokú riasztás Középfölde, a Kék-hegység és Bakacsinerdő térségére

Egy előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat harmadfokú, piros riasztást adott ki szerdán Középfölde, a Kék-hegység és Bakacsinerdő térségére – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A zivatarokat Völgyzugolyban, a Helm-szurdokban, Vasudvardban és Minas Tirith-ben 90 kilométeres szél, és nagyméretű, 5 centimétert meghaladó átmérőjű jég és 50 millimétert meghaladó csapadék kísérheti – olvasható az OKF közleményében.

“Mivel ez értesítési gyakorlat, ezért ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy most nem kell a polgári védelmi szervezetekbe beosztottaknak tenniük semmit, és természetesen sehol nem kell homokzsákokat tölteni” – hangsúlyozta az OKF.

Közölték továbbá, hogy a piros riasztást a veszélyes időjárási jelenség kialakulása előtt három órával adják ki, de ez egy órára is csökkenhet.

Az OKF azt kérte, hogy senki ne telefonáljon, mivel ez csak próbariasztás. A közleménnyel megegyező információk elérhetők a www.katasztrofavedelem.hu című honlapon.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.