A kommandósok elhozták bin Laden kézzel írt naplóját

Az Oszama bin Laden likvidásását végrehajtó amerikai kommandósok birtokába jutott a terroristavezér kézzel írt naplója, amely tervezett merényletek részleteit is tartalmazta – közölték szerdán névtelenül nyilatkozó amerikai hivatalos személyek.

A naplót mintegy 100 adathordozóval és öt számítógéppel együtt hozták el bin Laden abbotábádi rejtekhelyéről. Arról, hogy a terrorista rendszeresen írásban rögzítette terveit és elképzeléseit, tudni lehetett az egyik fia által megjelentetett memoárból. Jim Inhofe oklahomai republikánus szenátor szerdán bejelentette, hogy látta a halott bin Ladenről készült felvételeket.

“Miután megnéztem a fotókat, megcáfolhatom az összeesküvés-elméletek terjesztőit, akik kételkednek abban, hogy bin Laden meghalt” – mondta.

Inhofe elmondta, hogy egy múlt heti tájékoztató alkalmából megkérte Leon Panettát, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatóját, hogy tegye hozzáférhetővé a fotókat a szenátus fegyveres testületeket felügyelő és hírszerzési bizottságának tagjai számára. Panetta ennek eleget tett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.