Az ujjak hossza elárulja, mennyire vonzó egy férfi

A férfiak ujjaira vetett egyetlen pillantás elárulja, mennyire vonzó a kéz tulajdonosa a nők számára – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

A vizsgálatok eredménye szerint az ujjhosszak arányával nem áll összefüggésben a hang és a test illata. Ez utóbbiakat a hormonrendszer az életkor előrehaladtával alakítja ki. Az arc vonásait és a gyűrűsujj hosszát viszont már az anyaméhre jellemző hormonháztartás formálja, így ezek között nagy az összefüggés: mind az ujjak, mind az arcvonások esetében a szimmetria kelti fel leginkább a női nem vonzalmát.

A szakértők azt vizsgálták, milyen összefüggés van az ujjak hossza és a hang, a testszag, illetve az arc attraktivitása között. Az S. Craig Roberts, a skóciai Stirlingi Egyetem, és Camille Ferdenzi, az Érzelmi Tudományok Svájci Központjának munkatársa vezette kísérletek során 49, 18-33 év közötti, semleges arckifejezésű férfit fényképeztek le. A résztvevőknek emellett bizonyos hangokat és mondatokat kellett szalagra mondaniuk, valamint 24 órán keresztül vattagombolyaggal a hónuk alatt kellett közlekedniük.

A különböző faktorokat két, 49 illetve 35 nőből álló csoport segítségével elemezték.

A mutató- és a gyűrűsujj egymáshoz viszonyított aránya régóta ismert paraméter annak kimutatására, milyen hormonok befolyásolták a gyermeket a fejlődéskor az anyaméhben – a gyűrűsujj növekedése ugyanis a férfi nemi hormonok hatásának következménye.

Már a múltban is számos kutatás igyekezett bizonyítani az ujjak kifejezőerejét. Egy brit vizsgálat szerint például több profitot termelnek azok a tőzsdézők, akiknek gyűrűsujja hosszabb a mutatóujjánál. A rövid gyűrűsujj ugyanakkor az ízületi gyulladások és betegségek fokozott kockázatára utalnak egyes kutatások szerint.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.