Richard Burton szerelmes sorai kísérték a sírba Elizabeth Taylort

A Richard Burtontől kapott utolsó szerelmes levéllel együtt temették el Elizabeth Taylort – tudta meg a MailOnline.

Az internetes újság értesülései szerint a múlt héten elhunyt legendás hollywoodi színésznőnek saját kérése volt, hogy magával vihesse a sírba azt a szívhez szóló írást, amely 27 éve a legféltettebb kincse volt. Az 1984-es keltezésű levél az utolsó üzenet volt, amelyet Taylor Burtontől kapott, nem sokkal a színész halála előtt.

Elizabeth Taylor korábban életrajzíróinak, Sam Kashnernek és Nancy Schoenbergernek is mesélt a számára oly sokat jelentő levélről. “Ebben a levélben elmondta, hogy mire vágyik” – mesélte a színésznő a volt férjétől kapott írásról, majd idézett is egy sort Burtontől: “Az az otthon, ahol Elizabeth van, és én haza akarok menni.”

2010 júniusában a színésznő egy Kashner és Schoenberger által írt könyvben adta közre a Burtontől kapott szerelmes leveleit, ez a bizonyos utolsó levél volt azonban az egyetlen, amelyet nem volt hajlandó kiadni. Már akkor azt mondta: ezt a levelet még 26 év után is az ágya mellett őrzi.

Elizabeth Taylor és Richard Burton a filmvilágban legendássá vált viszonya 1962-ben a Kleopátra című filmeposz forgatásán, Rómában kezdődött. Mivel akkoriban mindketten házasok voltak, románcuk hatalmas port kavart, s a Vatikán is élesen bírálta őket. Burton két alkalommal is elvette a szépséges színésznőt, az első házasság 1964-től 1974-ig tartott, a második már jóval rövidebb ideig, 1975 és 1976 között. (hirado.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.