A britek simán kérnének a hentesnél disznószárnyat és májcombot

A britek 17 százaléka képes lenne disznószárnyat kérni a hentestől, de meg ennél is többen vennének májcombot – derítette ki az a felmérés, amelyet a nemzeti henteshét alkalmából tartottak a szigetországban.

Csirketokát minden negyedik brit vél valódi húsipari terméknek, bárányok “alsócombját” (a csirkétől kölcsönözve a definíciót) ugyanilyen arányban kérnének rezzenéstelen arccal. A “májcombosok” aránya 20 százalékos. A tofut is ugyanilyen hányadban hiszik húsfélének, nem pedig zöldségeredetűnek.

Öt százalék azoknak az aránya, akik nagyon meglepődnének vendégségben, hogy az ökörfarok húsétel, sőt, a belsőségekkel töltött birkagyomor sem vegetáriánus étek.

A brit nemzeti mészáros és henteshét minden évben március 13. és 20. között van. Fő szervezője a Meat Trades Journal (Húskereskedelem) című lap, célja a lakosság étkezési húsismereteinek gazdagítása.

A felmérés kimutatta azt is, hogy a megkérdezettek 38 százaléka nem jár henteseshez, mert nincs lakhelye közelében, 41 százalék pedig túl drágának találja a húsboltokat a nagyáruházakhoz képest – adta hírül a brit Metro újság.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.