A Kossuth téren, a Nemzeti Múzeumnál és a Várban lesznek az állami rendezvények

A budapesti Kossuth Lajos téren, a Nemzeti Múzeumnál és a budai Várban lesznek az állami rendezvények az idei március 15-i nemzeti ünnepen – mondta a kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nagy Anna tájékoztatása szerint az idei március 15-ének a közös ünneplés lesz a jelszava. Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Múzeum lépcsőjénél mond majd ünnepi beszédet kedd délelőtt tíz órakor. A szóvivő az MTI kérdésére elmondta, az állami ünnepség költsége körülbelül nettó 56 millió forint.

Az ünnepi rendezvény reggel 9 órakor kezdődik a Kossuth Lajos téren a zászlófelvonással. Ezt követően a térről ünnepi menet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, a menetet a katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység fogja kísérni.

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjénél mond majd ünnepi beszédet kedd délelőtt tíz órakor – ismertette a kormányszóvivő a budai Várban tartott tájékoztatóján. Az eseményt a közszolgálati médiumok élőben közvetítik.

A múzeumtól 11 órakor egy újabb menet indul, mégpedig a budai Várba. Felvonulnak majd hagyományőrző huszárok és a Nemzeti Lovas Díszegység. A Várban családi programok várják az érdeklődőket a nemzeti ünnepen – mondta el Nagy Anna.

Március 15-én – korábbi ünnepekhez hasonlóan – nyílt nap lesz a Parlamentben 10-től 18 óráig.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.