Felszállt Tel-Avivból az első budapesti Wizz Air gép

Elindult a Wizz Air első tel avivi járata, amely a jövőben rendszeresen szállítja az utasokat – jelentette be a Wizz Air a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren rendezett sajtótájékoztatón csütörtökön.

 

A Tel-Avivból Budapestre tartó első gépen divatbemutatót tartottak az utasoknak. A járat egyelőre heti négy alkalommal – hétfőn, kedden, csütörtökön és szombaton – közlekedik, de nyáron már napi rendszerességgel vehetik igénybe az utasok a diszkont légitársaság járatait.
Daniel de Carvalho, a Wizz Air kommunikációs igazgatója kifejtette: azért döntöttek az első járat megünneplésénél a divatbemutató mellett, mert mind Tel-Avivra, mind a Wizz Airre a fiatalos, friss és újat kezdeményező imázs a jellemző, és ezeket a tulajdonságokat egy divatbemutató kiválóan tükrözi.
 

Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója a tel-avivi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Tel-Avivot fontos célállomásnak tekintik. Elsőként Budapestről indítják a városba járataikat, de a későbbiekben a többi európai bázisállomásukról is utasforgalmat terveznek ebbe a városba.
Abrán György úgy véli, hogy a tel-avivi járat hosszú távon nyereséges lesz, a járatnyitás időszakában befektetett pénzek idővel megtérülnek. Több utascsoportot céloztak meg: az izraeli magyarokat, a zsidó államba látogató magyar, és a Magyarországra utazó izraeli turistákat.

Abrán György elmondta, hogy “a magyar zsargonban rögződött a fapados kifejezés, bár a gépeken bőrülések vannak. Viszont a diszkont légitársaság jellemzői szerint az utasok igényeik szerint a jegyár felett vehetik meg a különböző szolgáltatásokat”.
A tel-avivi Wizz Air járat indulását Izrael nevében üdvözölte a helyi turisztikai minisztérium igazgatója, és a rendezvényen részt vett Szentgyörgyi Zoltán tel-avivi magyar nagykövet is.
 

 

A Wizz Air november 19-én kapta meg a magyar és izraeli hatóságok hivatalos jóváhagyását a Budapest és a Tel-Avivi Ben Gurion Nemzetközi Repülőtér közti útvonal üzemeltetésére.
Az útvonalengedélyeket korábban a Malév használta, és ismételt kiosztásuk azután vált lehetővé, hogy a nemzeti légitársaság az idén februárban csődöt jelentett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.