Sütés-főzés kreatívan – Bögrés mákos sütemény áfonyával
- Budaörsi INFÓ
- 2022 október 23.
(Budaörs, 2022. október 23. – Budaörsi Infó) A méltán híres bögrés mákos sütemény egy „hipp-hopp” recept. Kezdő háziasszonyok alap receptje.
Méricskélés nélkül roppant gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, nem igényel nagy előkészületet és a végén mindenki hálás lesz.
Úgy ahogy az életben, a konyhában is vannak szuper párosítások ilyen a mák és a citrom is. Imádják és remekül kiegészítik egymást, ízük együtt intenzív és harmonikus. Bármilyen mákos sütibe remek a citromhéj. Kísérletezők narancshéjra is lecserélhetik. Én ebbe a sütibe a citrom mellé pici narancshéjat is teszek.
Hozzávalók:
1 bögre darált mák
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre cukor
50 ml olaj
2 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 db citrom reszelt héja
áfonya a tetejére
Elkészítés:
A tojást a cukorral egy nagyobb tálban habosra keverem, hozzáadom a tejet, az olajat, a reszelt citromhéjat és pici narancshéjat, végül a bögrékben kiadagolt hozzávalókat és a sütőport.
Az egészet jó alaposan összekeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A tetejét megszórom áfonyával. Majd 185 fokra felmelegített sütőben, légkeveréssel 20-25 percig sütöm.
(Fontos a fogpiszkáló próba, pláne ha gyümölcsök kerülnek bele, mert azok levet eresztenek és másként sül a süti)
Ezt a kitűnő alapreceptet kreatívan sokféle hozzávalóval lehet kombinálni vagy akár a mákot simán le lehet cserélni dióra vagy mandulára. Szerintem a bögrés mákos süti finom az áfonyán kívül még meggyel, a diós pedig durvára darabolt mindenféle magvakkal.
Megjegyzés: a receptet hosszabb idő volt leírni, mint a sütit elkészíteni.
Jó sütést!
Szilvi
(Budaörsi Infó)
facebook:
0 Komment