Kettős kereszt állítási összejövetel volt Budaörsön

(Budaörs, 2018. december 3 – Budaörsi Infó) 2018. december 2-án, Advent első vasárnapján kettős kereszt állítási összejövetelt tartottak a Hunyadi parkban. A korábbi években a Jobbikhoz köthető hagyományként vált ismerté a kereszt állítás. Idén a párt volt helyi elnöke, elmondása szerint, civilként vett részt az eseményen.

 

 

Az apostoli keresztet megszentelte Varga János plébános.

Beszédet mondott Császárné Kollár Tímea.

A rendezvényen a Himnusz eléneklése után Dr. Györgyjakab Endre szavalta el Dsida Jenő versét.

 

kettoskereszt18 (5)

 

Császárné Kollár Tímea beszédében elmondta, hogy az idei adventi időszakban tizenharmadik alkalommal áll az apostoli kettős kereszt Budaörsön, a Hunyadi parkban, emlékeztetve mindenkit a Karácsony igazi üzenetére, az ünnep valódi tartalmára.

 

kettoskereszt18 (3)

 

kettoskereszt18 (4)

 

Szólt arról, hogy mitől szimbolikus az apostoli kereszt és a helyszín kiválasztása is, valamint Boldog Brenner János vértanú példamutatásával és bátorságával hívta fel a figyelmet arra, hogy álljunk ki hitünkért, védjük meg keresztény értékeinket.

A keresztet Varga János plébános szentelte meg, megosztva adventi gondolatait a jelenlévőkel, felidézve személyes találkozását is Boldog Brenner Jánossal.

 

kettoskereszt18 (1)

 

kettoskereszt18 (7)

 

Császárné Kollár Tímea szavai zárták a rendezvény, arra kérte a megjelenteket, hogy szívükben a kárpátaljai magyarságra gondolva énekeljék el együtt a Boldogasszony anyánk kezdetű régi himnuszunkat, valamint a Szózatot.

 

kettoskereszt18 (6)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.