Mi a legnagyobb pénzkidobás, amit az emberek elkövetnek?

(Budaörs, 2018. augusztus 12. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Néhány fórumról összegyűjtöttem, mit tartanak az emberek a legfeleslegesebb pénzszórásnak.

 

Ha van kedved, folytasd a sort a hozzászólásokban.

– Drága, magas oktánszámú prémium benzint tankolni olyan autóba, aminek a motorja a 95-ös oktánszámra van gyárilag beállítva.

– Macskáknak szánt játékok. Vettem egy 15 dolláros játékot a macskámnak, de az csak a pénztári blokkjával volt hajlandó játszani.

– Rongyrázós esküvők, amikre még hitelt is vesznek fel a házasulandók. Van úgy, hogy a hitel tovább kitart, mint a házasság.

hazassag_lakodalom_par_eskuvo

– Fizetni a legdrágább kábeltévé csomagot és még a Netflixet is, amikor alig nézed bármelyiket is.

– Venni egy drága fényképezőgépet tele extra funkcióval, amit aztán ugyanúgy csak teljesen automata módban használsz, mint a többi olcsó gépet.

– A gyógyszertárban reklámot venni hatóanyag helyett. 400 mg ibuprofen az, ami csökkenti a fájdalmat, nem az agyonreklámozott márkanév, ami miatt ötször annyit adsz ugyanazért a hatóanyagért.

gyogyszer

– Versengeni a körülötted élőkkel, kinek van több, nagyobb vagy drágább cucca, háza vagy autója. Ha az önértékelésedet csak az biztosítja, ha te többet költesz másnál, akkor komoly gondjaid vannak ezen a területen. Nemcsak a pénzed, de az életed is esztelenül pazarlod el, teljesen feleslegesen.

– Egy vagyont elverni egy temetésre és utána a sírhelyre. A halottnak már mindegy, kár az élők pénzét erre pazarolni. Addig kellett volna kifejezned a szeretetedet felé, amíg élt. (Már ha ez az oka annak, hogy ennyit tapsolsz el erre a halála után.)

– Méregdrága HDMI kábel. A digitális jel 0 vagy 1, a drága kábel semmivel sem tudja jobban átvinni a digitális jelet, mint az olcsóbb társa. Hiába mondtam ezt el minden embernek az üzletben, ahol dolgoztam, hogy egy átlagos minőségű kábel ugyanazt tudja, mindenki a 70 dolláros kábelt vette, mert azon biztosan jobb minőségben megy át a jel. De akadt olyan is, aki 500 dollárt adott egy HDMI kábelért, csak mert az Harvey-Normann márkájú volt.

– Éves fitnessbérlet, amikor tudod, hogy jó, ha az év felében lemész heti három alkalommal.

– Hazahordani műanyag flakonban a vizet a boltból, ötszázszor annyiért, mint amennyibe a csapból kiengedve kerülne.

– Feleslegesen sok pénzt tartani vésztartalékként a számládon, ahol nem kapsz rá semmi kamatot.

– Kávézás. Havi 90-100 dollárt vertem el kávéra, amíg le nem szoktam róla. Azóta nem is hiányzik.

kave

– Méregtelenítő kúrák és homeopátiás szerek, illetve fogyasztó tabletták. Mind pénzkidobás csak.

– Fizetni a modemért vagy extra settop-boxért minden hónapban az internetszolgáltatónak vagy a kábelszolgáltatónak. Hat-hét havi díjból tudsz venni magadnak egy olyan modemet.

– Gyémánt. Ha már próbáltál eladni gyémántot, tudod miről beszélek. Nyolcezer dollárt fizettem egy eljegyzési gyűrűért, amit 650 dollárért akart visszavásárolni a kereskedő.

Szerinted mi a legnagyobb pénzkidobás, amire ennek ellenére sok pénzt  költenek az emberek?

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.