Árukészletet foglalt a NAV

(Budaörs, 2018. február 2. – Budaörsi Infó/NAV) Egy vállalkozás húsz gépjárművét, műanyag ablakokból álló árukészletét foglalták le a NAV munkatársai, hogy megtérüljön a költségvetésnek okozott kár.

Egy gépjármű-kereskedő vállalkozás részére több mint három tonna műanyag ablak érkezett az országba EKÁER bejelentés nélkül. Ugyanez a vállalkozás korábban több mint bruttó 104 millió forintnyi értékesítésről állított ki számlát, amely után nem fizetett áfát és ugyancsak nem jelentette be a Franciaországból és Lengyelországból beszerzett 85 millió forintos árukészletet.

A vállalkozás a nagy volumenű, szabálytalan árubeszerzéssel több mint 23 millió forinttal károsította meg a költségvetést. A NAV munkatársai zárolták a vállalkozás bankszámláját és a beérkező árukészletet lefoglalták. E mellett elidegenítési tilalmat jegyeztek be a vállalkozás tulajdonában lévő húsz használt gépjárművére, köztük három nagy értékű luxusautóra (Porsche, Mercedes, Audi). A költségvetésnek okozott kár teljes mértékben megtérül.

 

(Budaörsi Infó/NAV)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.