Kit válasszunk? – 3. vk. képviselőjelöltek Budaörsön 2024

(Budaörs, 2024. június 1. – Budaörsi Infó) 2024. májusában ismét megjelent a Budaörsi Infó Választási Különszáma, úgy ahogyan ez történt öt évvel ezelőtt is. Ennek a rendhagyó kezdeményezésnek az a célja, hogy a budaörsi választópolgárok számára feketén-fehéren megmutassa, hogy kik azok a jelöltek, akik közül 2024. május 9-én tudnak választani az önkormányzati választáson.

 

 

Választási Különszámunkban minden budaörsi képviselő-, illetve polgármesterjelölt lehetőséget kapott arra, hogy egyenlő feltételekkel bemutatkozzon. Egy rövid interjú keretén belül elmondhatták elképzeléseiket és terveiket a jövőre vonatkozólag. Minden jelölt élt ezzel a lehetőséggel (a fotózás lehetőségével a Mi Hazánk jelöltjei nem éltek).

Ezért a szolgáltatásért a választáson indulóknak nem kellett fizetniük! Az országosan egyedülálló kiadvány megjelenését Budaörs Önkormányzata is támogatta. Aki szeretett volna, az még hirdethetett pluszban a kiadványban.

Választási Különszámunkban négy polgármesterjelölt és 51 képviselőjelölt bemutatkozását olvashatják.

 

 

valaszasikulonszam2024 (2)

 

 

Budaörs 3. választókerületének képviselőjelöltjei:

 

Hauser Péter (Budaörs Fejlődéséért Egyesület)

Dr. Czuczor Gergely  (Fidesz-KDNP)

Albeker László (Budaörsi Lakótelepért Egyesület)

Sárközi Karina (Budaörsi Vállalkozókért Egyesület)

Magyar Ágnes (Mi Hazánk)

 

 

4_vk

 

 

Hauser Péter (Budaörs Fejlődéséért Egyesület)

 

hauserpeterwebre

 

Kérjük, mutatkozzon be röviden, és mondja el az olvasóknak, mi motiválta, hogy induljon a választáson!

Tősgyökeres budaörsi vagyok, már az őseim is itt éltek. Gyerekkorom óta abban a körzetben lakom, amelyet már a második ciklus óta képviselek az önkormányzatban. Sokat dolgoztam a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzatban is.

Választókerületemben szinte mindenkit személyesen ismerek, és tisztában vagyok az emberek problémáival, amelyek közül sokat sikerült közösen megoldanunk. Az önkormányzaton belül mindig azon voltam, hogy a lehető legtöbb fejlesztést érjem el a választókerületem számára. Ha bizalmat kapok, ezt szeretném tenni a következő években is.

 

Kérjük, ismertesse röviden a céljait és emelje ki a legfontosabb prioritásait!

A 3. választókerület önkormányzati képviselőjeként célom, hogy körzetünk legalább olyan dinamikusan fejlődjön, mint az elmúlt tíz évben. Azon vagyok, hogy magas színvonalon megvalósuljon a farkasréti Pagony Óvoda felújítása, hogy megújuljanak azok a közterületek, utcák, járdák, amelyek rászorulnak erre. Folytatni szeretném a sebességcsillapító eszközök kialakítását és újabb sebességmérő eszközök kihelyezését a forgalmasabb utakon, mindenekelőtt az Átlós és a Farkasréti úton. Célom, hogy még élhetőbb és otthonosabb legyen Budaörs és a választókerületem.

 

Kérjük, mondja el, miért szavazzanak önre a választópolgárok!

Számomra, mondhatni, életforma a személyes kapcsolattartás a körzetemben élőkkel. Szinte mindenkit ismerek, és mindannyiuk gondját a magaménak érzem. Megválasztásom esetén ugyanolyan lendületesen fogom végezni a képviselői munkámat, ahogyan eddig megszokhatták.

 

 

Dr. Czuczor Gergely  (Fidesz-KDNP)

 

czuczorgergelyweb

 

Kérjük, mutatkozzon be röviden, és mondja el az olvasóknak, mi motiválta, hogy induljon a választáson!

Születésemtől, 1978 óta élek Budaörsön. Édesanyám révén tősgyökeres budaörsi sváb felmenőkkel, míg édesapám oldalán felvidéki gyökerekkel rendelkezem. Gyermekként a lakótelepen jártam óvodába és általános iskolába. Jogi végzettségem mellé, történelemtanár, szociológus és közoktatási vezető végzettséget szereztem. Boldog férjként, feleségemmel három gyönyörű gyermeket nevelünk Budaörsön. Alapító igazgatóként, pedagógustársaimmal együtt hoztuk létre a budaörsi Szent Benedek Iskolát, ahol történelemtanárként dolgozom.

 

Kérjük, ismertesse röviden a céljait és emelje ki a legfontosabb prioritásait!

Több cikluson át az Önök bizalmából voltam önkormányzati képviselő, ezért jól ismerem az itt élők problémáit, vágyait. Már több mint 30 ezren élünk Budaörsön, és gombamódra tovább épülnek a négy-hat lakásos társasházak, mert a város jelenlegi vezetése másra mutogatva nem tesz ez ellen semmit. Körzetemben a városvezetés ígéretei ellenére több tervezett beruházás is elmaradt. Nem történt meg a Pagony Óvoda megújítása, mint ahogy a Farkasréti út rekonstrukciója is késlekedik. Körzetünkben a javaslatomra 2012-ben épített Thököly utcai játszótéren kívül nem találunk közösségi tereket. Ebből a néhány kiragadott példából is látszik, hogy 10 éve megállt a fejlődés, ezért változásra van szükség.

 

Kérjük, mondja el, miért szavazzanak önre a választópolgárok!

Számítok Önre! Kérem, támogasson június 9-én szavazatával az önkormányzati választáson, mint az Ön polgármesterjelöltje és egyben önkormányzati képviselőjelöltje. Ébredj Budaörs!

 

 

Albeker László (Budaörsi Lakótelepért Egyesület)

 

albeker_valasztas2024

 

Kérjük, mutatkozzon be röviden, és mondja el az olvasóknak, mi motiválta, hogy induljon a választáson!

Félig helybéli családba születtem 1951- ben. Budaörsön végeztem iskoláimat, majd műszerésznek tanultam. A rendszerváltást követően munkahelyem megszűnt, ezután több helyen is dolgoztam. 1997-ben sikerült megállapodnom, innen már irattárosként mentem nyugdíjba.

Elvált a családi állapotom, három felnőtt gyermekem van, unokám is három. Túrázni szoktam, legutóbb Erdéllyel ismerkedtem. Sokáig MDF tag voltam, egy ciklusban külsős bizottsági tagként tevékenykedtem. A belharcok miatt kiléptem, nem foglalkoztam politikával.

A Gazdakörök tevékenysége szimpatikus számomra, ezért vállaltam a jelöltséget, immár második alkalommal. A választókörzetben lakókkal együttműködve, problémáikat, felvetéseiket, javaslataikat meghallgatva szeretném jobbítani a városrés

 

 

Sárközi Karina (Budaörsi Vállalkozókért Egyesület)

 

sarkozikarina_vallalkozok_valasztas2024

 

Kérjük, mutatkozzon be röviden, és mondja el az olvasóknak, mi motiválta, hogy induljon a választáson!

Sárközi Karina vagyok, Budaörs az otthonom születésem óta, itt a 3. számú választókerületében élünk a családommal. Házas vagyok, és három gyermek édesanyja. Gyermekeim, ahogyan én is, a körzetben található óvodába, és általános iskolába járnak. Az ELTE Művelődésszervező Szakon megszerzett diplomám után, a Corvinus Egyetem Államigazgatási Karán végeztem, végül a győri Széchenyi István Egyetem Emberi Erőforrás Tanácsadó Karon tanultam.

 

Kérjük, ismertesse röviden a céljait és emelje ki a legfontosabb prioritásait!

Pályafutásom során Amerikában és Olaszországban is éltem, és az olasz költségvetésért felelős államtitkárral dolgozhattam a magyarországi kapcsolatok aktív kiépítésén. Magyarországon a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Kommunikációs Osztályának munkatársaként vettem részt államigazgatási feladatok széles körű és hatékony megvalósításában.

 

Kérjük, mondja el, miért szavazzanak önre a választópolgárok!

 

Az érdekek egyeztetése, a közösségi célok elérését szolgáló feladatokhoz a kapcsolatok kiépítése mindig is része volt az életemnek, nagyon örülnék, ha elhivatottságomat, képességeimet itt, Budaörs 3. számú választókörzetében is a választópolgárok szolgálatába állíthatnám.

 

 

Magyar Ágnes (Mi Hazánk)

 

Budaörsön neveltük fel férjemmel három gyerekünket, itt jártak iskolába, néptáncra, focira. Magam és családom is részt vettünk és veszünk a város kulturális életében. Közös érdekünk mostani kertvárosi vagy üdülőterületi, de mindenképpen természetközeli életmódunk megőrzése.

Ehhez képviselőként azzal is hozzá kívánok járulni, hogy természetvédelmi területté nyilvánítsuk a Tűzkő-hegyet és a Naphegyet, őrizzük meg a város egyik tüdejét az unokáinknak is! Nézzünk körmére annak a szolgáltatónak, aki rendszertelenül viszi el a szemetet vagy ha mégis, akkor azt úgy teszi, hogy összeönti a szelektív hulladékot a háztartásival. Hatósági erővel ügyelni kell arra is, hogy a Frankhegyen csak azok lakjanak életvitelszerűen, akik saját, vagy bérelt ingatlannal bírnak, mert sajnos gyakorta házakat foglalnak olyan illetéktelenek, akik tönkreteszik a környezetüket.

Környezeti komfortunkat rontja az is, hogy az utóbbi időben vizuális terrorként kell megélnünk azt, hogy a közpénzt indokolatlanul fecsérelve egyre szaporodó, otromba fémkorlátokra és táblaerdőre költi a város, mint ahogy az a Farkasréti úton is látható. Kezdeményezném, hogy a tervezett közterületi beruházásokról rendszeres lakossági interenetes szavazást figyelembe véve döntsön a testület.

Köztudott, hogy a magyar társadalom lakossága is öregszik. Nagy a várakozási idő az idősgondozó intézményekbe való bejutásba, ezért fontosnak tartom, hogy minőségi idősgondozást nyújtsunk a rászorulóknak, és a város támogassa ebben az azt kérő budaörsi időseinket akár újonnan létesítendő városi vagy magánintézményben.

 

 

Felelősségteljes, megfontolt választást kívánunk mindenkinek június 9-én.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.