Kit válasszunk? – 2. vk. képviselőjelöltek Budaörsön 2024

(Budaörs, 2024. május 31. – Budaörsi Infó) 2024. májusában ismét megjelent a Budaörsi Infó Választási Különszáma, úgy ahogyan ez történt öt évvel ezelőtt is. Ennek a rendhagyó kezdeményezésnek az a célja, hogy a budaörsi választópolgárok számára feketén-fehéren megmutassa, hogy kik azok a jelöltek, akik közül 2024. május 9-én tudnak választani az önkormányzati választáson.

 

 

Választási Különszámunkban minden budaörsi képviselő-, illetve polgármesterjelölt lehetőséget kapott arra, hogy egyenlő feltételekkel bemutatkozzon. Egy rövid interjú keretén belül elmondhatták elképzeléseiket és terveiket a jövőre vonatkozólag. Minden jelölt élt ezzel a lehetőséggel (a fotózás lehetőségével a Mi Hazánk jelöltjei nem éltek).

Ezért a szolgáltatásért a választáson indulóknak nem kellett fizetniük! Az országosan egyedülálló kiadvány megjelenését Budaörs Önkormányzata is támogatta. Aki szeretett volna, az még hirdethetett pluszban a kiadványban.

Választási Különszámunkban négy polgármesterjelölt és 51 képviselőjelölt bemutatkozását olvashatják.

 

valaszasikulonszam2024 (2)

 

Budaörs 2. választókerületének képviselőjelöltjei:

Monostori-Kalovits Márk (Budaörs Fejlődéséért Egyesület)

Kovács Richárd (Fidesz-KDNP)

Vékony Katerina (Budaörsi Lakótelepért Egyesület)

Makovecz Ádám (Budaörsi Vállalkozókért Egyesület)

Dr. Kopecsnik Miklós (Mi Hazánk)

 

 

polgármesterjelöltek (1)

 

 

Monostori – Kalovits Márk (Budaörs Fejlődéséért Egyesület)

 

 

kalovtsmarkwebre

 

Kérjük, mutatkozzon be röviden, és mondja el az olvasóknak, mi motiválta, hogy induljon a választáson!

Budaörsön nőttem fel, itt élek több, mint 20 éve, itt vagyok otthon. Tanulmányaimat – az Illyés Gyula Gimnázium után – a Budapesti Corvinus Egyetemen folytattam, 2015-ben pedig Budaörsön hoztam létre az ország első csomagolásmentes üzletét, a Szabadság úton.

A jelenlegi önkormányzati ciklusban Kőhegyen és az Óvárosban, ahol 2019 óta önkormányzati képviselő vagyok, több mint egymilliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések. Ez a munka rendkívül inspiráló számomra, ezért szeretném folytatni választókerületem lakóival közösen.

 

Kérjük, ismertesse röviden a céljait és emelje ki a legfontosabb prioritásait!

A következő öt évben szeretném folytatni az utcafelújításokat, környezetünk zöldítését és a parkolási nehézségek enyhítését. Kiemelt figyelmet fogok szentelni a szociális és környezetvédelmi problémák kezelésének, a fiatalok támogatásának és az idősebb generáció megbecsülésének.

Továbbra is az a célom, hogy olyan fejlesztéseket tudjunk megvalósítani, amelyeket közösen álmodunk meg, s amelyek még otthonosabbá teszik majd Budaörsöt és a választókerületemet.

 

Kérjük, mondja el, miért szavazzanak önre a választópolgárok!

Büszkeséggel tölt el, hogy az elmúlt négy és fél évben körzetünk még biztonságosabb, szebb és zöldebb lett, olyan hely, ahol jó otthon lenni. Az elmúlt időszakban rendkívül sok értékes kapcsolatra és tudásra tettem szert, amelyeknek köszönhetően a jövőben még hatékonyabban tudunk reagálni a helyi és városi igényekre, problémákra, ezért örömmel töltene el, ha együtt folytathatnánk a megkezdett utat.

 

 

Kovács Richárd (Fidesz-KDNP)

 

 

kovacsrichard_webre

 

Kérjük, mutatkozzon be röviden, és mondja el az olvasóknak, mi motiválta, hogy induljon a választáson!

Tősgyökeres budaörsi családból származom. Itt nevelkedtem, és tevékenykedem évtizedek óta. A felmenőim földművesek, őszibarack őstermelők voltak. Déd- és nagyszüleimnek az ötvenes évekig mézeskalács boltjuk volt a Szabadság út 40. alatt.

A mezőgazdaságtól és cukrászattól az építőipar felé fordultam: huszonöt éve dolgozom ebben a szektorban. Szenvedélyem a műemléképületek, -tárgyak, régiségek megmentése, rendbetétele.

Feleségem védőnő, szintén Budaörsön nevelkedett, az Illyés Gyula Gimnáziumban végzett. Tizenöt évig voltam a Budaörsi Szent Tarzíciusz Egyesület vezetője, és 2014. óta képviselem a Wendler Ferenc Szűz Mária Alapítványt is. Mindkét szervezetben fontos közösségépítő és közcélú tevékenységet végeztünk.

Többek között táboroztatunk, kulturális programokat szervezünk, és olyan, a környezetvédelem fontosságára felhívó akciókat is indítunk, mint például a közös szemétszedés, a Kőhegy fenntartása, folyamatos gondozása.

Az Egyházak és az Önkormányzat megtisztelő bizalmából mi szerveztük a Budaörsi Adventet és a Kőhegyi Kápolna búcsút. Aktív szerepem volt a Templom tér 12. hasznosításnak előkészítésében 2010 és 2014 között, 2014-től a PostART kulturális színtér elindításában és üzemeltetésében is.

 

Kérjük, ismertesse röviden a céljait és emelje ki a legfontosabb prioritásait!

Gyerekorom óta aktívan részt veszek városunk közéletében, naprakész vagyok sok mindenben. Mint képviselő sokkal többet tehetnék, érhetnék el. Gólt egyszerűbb a pályán lőni, mint kívülről. Egy jó eszköz arra, hogy jót tegyek és szolgáljak!

 

Kérjük, mondja el, miért szavazzanak önre a választópolgárok!

Legfontosabb teendőink: közlekedés, egészségügy, parkolás, temetők, nyilvános illemhelyek, fák ültetése, turizmus, kultúra. Óváros megmentése, építési szabályzatok felülvizsgálata, stop társasházak.

 

 

Vékony Katerina (Budaörsi Lakótelepért Egyesület)

 

 

katerina_2024valasztas

 

Kérjük, mutatkozzon be röviden, és mondja el az olvasóknak, mi motiválta, hogy induljon a választáson!

Kárpátalján születtem magyar családban, az egyetem után Magyarországra költöztem, immár 20 éve. Kezdetben utazásszervezőként dolgoztam, majd ezt követően HR-s szakemberként egy munkaerő közvetítő és kölcsönző irodában. 16 éve, hogy egy autógyártó cégnél dolgozom informatikai területen (IT Operáción).

Családanya vagyok, egy 14 éves fiatal ember édesanya. Ő számomra a legfontosabb és egyben nagy büszkeségem is. Nagyon szeretem a gyerekeket és nagyon jól tudok velük kommunikálni. Bölcsődétől kezdve mindig aktív tagja voltam a szülői bizottságoknak.

A legnagyobb sikeremnek azt könyvelhetem el, hogy egy Kispesti bölcsődének sikerült elintéznem a balesetveszélyes udvar és kerítés felújítását. Érdeklődési köröm: szeretek kertészkedni, érdeklődöm a pszichológia iránt, főleg az erőszakmentes kommunikáció és érzelmi intelligencia fejlesztésével kapcsolatban.

Az érzelmi intelligencia nagyon fontos nem csak gyerekkorban, hanem felnőtt korban is nagy szükségünk van rá, ez segít bennünket áthidalni az élet nehéz pillanatait. Mivel multinacionális környezetben dolgozom, így a munkám megköveteli a nyelvek ismeretét.

Most jelenleg olasz nyelvet tanulom. Szeretek utazni, új kultúrákat megismerni. Erős bennem az igazságérzet és az empátia. Akik ismernek bátornak és elszántnak mondanak, mert ki merek állni akár egyedül is az igazságtalanság ellen.

A körzetben lakók érdekeinek képviselete során előtérbe szeretném helyezni a természeti környezet megóvását és annak fejlesztését. Személyes találkozásokat szervezek az itt élőkkel, a lakókörnyezetükkel kapcsolatos problémák megismerése, megoldása érdekében.

 

 

Makovecz Ádám (Budaörsi Vállalkozókért Egyesület)

 

 

makoveczadam2024valasztas

 

Kérjük, mutatkozzon be röviden, és mondja el az olvasóknak, mi motiválta, hogy induljon a választáson!

Makovecz Ádám vagyok, mindig a dél-budai régióban laktam és kifejezetten kedvelem a környéket. Ezért is döntöttem Budaörs mellett, mikor egy csodálatos telket vásároltam Frankhegyen.

Kihasználva a természet közelségét, a csendes nyugodt környezetet méhészkedésbe vágtam. Természetesen a napi 8 óra munka mellett, ahol számítógépes hálózatok biztonságát tervezem és egy csapatot vezetek, ez csak hobbi.

Társadalmi munkában elvállaltam a Budaörs Frankhegy Víziközmű társulat vezetését is, mivel azt gondolom, hogy Frankhegy Budaörs szerves részét képezi, és a területe mintegy egyharmada a városé.

 

Kérjük, ismertesse röviden a céljait és emelje ki a legfontosabb prioritásait!

Mindenképpen a terület integritásának megőrzése a cél a fejlődés mentén.

Ez azt jelenti, hogy a fejlődés által csakis jobb, szebb, élhetőbb környezetet szeretnék. Több mint 25 éve a város vezetése konzerválta a területet, azóta semmilyen változtatást nem tartanak időszerűnek, kifogásokat és a szokásos ismert tévhitekkel riogatják Budaörsöt.

Arról azonban nem beszélnek, hogy a teljesen értelmetlen szabályok hatalmas pusztítást végeznek. A víz hiánya egyértelműen látszik, 40- 50 éves fák száradnak ki az időjárás változás miatt és a hegy omladozik. Az sem igaz, hogy ingatlan spekulánsok vannak a területen, ez könnyen utána nézhető.

A BFVT elnökeként és tulajdonosként is a közművesítést tartom a legfőbb feladatnak, valamint a természet helyreállítását.

 

Kérjük, mondja el, miért szavazzanak önre a választópolgárok!

Történjen végre változás, fogjunk össze és tegyünk rendbe Budaörs egyharmadát. Legyen közvilágítás, járható utak, és folyjon végre víz, hogy tudjunk emberhez méltón élni és egyben élni az alkotmányos jogunkkal!

 

 

Dr. Kopecsnik Miklós (Mi Hazánk)

Az én első lépésem az lenne, ha bekerülnék a képviselőtestületbe, hogy az aktuális, folyó ügyekbe betekintést nyerjek, átnézném az iratokat azokban a témákban, amelyek megtárgyalásra kerülnek az üléseken, és a látottakat, tapasztaltakat összevetném a Mi Hazánk Mozgalom céljaival, például a Virradat Programban leírt alapelvekkel.

Illetve egyeztetnék a párt vezetőségével, természetesen mindeközben képviselve a saját véleményem is, amennyiben releváns. Állatorvos-kutatóként főleg a biológiai, járványtani témákhoz van különös szakvéleményem, de helyi polgárként más területekről is van kialakult, vagy kialakítható véleményem.

Ugyanakkor elsősorban a Mi Hazánk Mozgalom álláspontját jeleníteném meg az önkormányzati munkában, mivel ez nem egy egyéni műfaj, hanem mi egy közös álláspontot képviselünk. Ezután következne az egyes önkormányzati döntések, határozatok felelős befolyásolása, a helyi lakosság és a Mi Hazánk Mozgalom érdekeinek metszéspontja mentén.

Korábbi hatósági állatorvosként, korábbi érdi kerületi főállatorvosként és korábbi NÉBIH osztályvezetőként az élelmiszerlánc-biztonság területe is közel áll hozzám.

 

 

Felelősségteljes, megfontolt választást kívánunk mindenkinek június 9-én.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.