Mi történt Budaörs keleti részén 2024 elején?

(Budaörs, 2024. február 21. – Budaörsi Infó) Mozgalmasak voltak az év első napjai is a 4. választókörzetben. Biztos sokan tudják, de soha sem árt tisztázni, hogy ez a terület a PostART melletti utcától az Alsóhatár utcáig, valamint a Budapesti út és a Szerviz út között fekszik.

(A cikk a Budaörsi Infó  2024. februári számában nyomtatásban is megjelent.) 

 

Dr. Tóth Ferenc képviselő elmondta, hogy a helyiek most is nagyon aktívak voltak.

„A körzetemben bejárást tartottunk Benkovics Gábor úrral a BTG munkatársával egy Kertész utcai lakó társaságában. Megnéztük a panaszokat, amik főleg az árkok tisztántartásával, a járdákra kinövő fák és bokrok kezelésével, valamint favágási és gallyazási problémákat tartalmaztak.

Pár nap múlva így a körzetemben: a Kertész utcában, az Aradi utcai kutyafutinál, a Budapesti úton, és a Vak Botytyánban történtek favágási és gallyazási munkálatok, amikről a TV 2040 adása is beszámolt.

A terebélyes fák környezetében fontosak ezek a munkálatok, mivel veszélyeztetik az elektromos redszer biztonságos üzemeltetését, és balesetveszélyt is okozhatnak.”

 

Korábban volt róla szó, hogy a Kertész utcában felújítják az utat, és átépítik a vízelvezető rendszert. Ezzel kapcsolatban van esetleg előrelépés?

 

„Nagyon jó hírt közölhettünk a Kertész utcában élőkkel!

A napokban kapták meg az értesítéseket az ott élők arról, hogy a lakók körében végzett szavazás eredményeként konszenzus született az útpálya felújítása és a vízelvezető rendszer átépítésével kapcsolatbanm, több mint 10 év után…

Az utca déli részén nem kerül járda kialakításra a kerítések előtti területeken, amennyiben azok Önkormányzati tulajdonban vannak, parkolósáv/parkolásra alkalmas burkolat kialakítására van lehetőség, illetve az érintett tulajdonos dönthet a zöldfelület megtartása mellett is.

Szerencsés lenne, ha még páran leadnának a telkükből, hiszen az utca annál kényelmesebben lenne járható, így ezen megoldási lehetőségekről is kaptak értesítést az ebben érintettek.

A Kertész közben egyelőre még nem lehet elindulni, mivel a megfelelő keresztmetszet nem alakítható ki, de a városon ez sem múlik, így ott is kaptak az érintett lakók értesítést. A kivitelezés az idén várható.

Első menetben a költségvetést kell elfogadni, majd indul a közbeszerzési eljárás. Minden lépésről tájékoztatást kap mindenki!”

 

Többször volt olyan panasz, hogy nem megfelelő a gyalogosátkelőknél a világítás. Ezt mennyire tudták orvosolni az elmúlt időben?

 

„Fontos eredmény, hogy a város tizenkét pontján a gyalogosátkelők lakossági kérésre erősebb megvilágítást kapnak. Az első eredmények körzetemben a Budapesti úton már láthatóak voltak a hónap közepén, és már dolgoznak is az új és erősebb lámpatestek a Budapesti út gyalogos átkelőinél.

Azt is láttam, hogy néhány lámpa nem ég az Aradi és az Alsóhatár között. Bejelentésem után két nappal ezeket a hibákat is azonnal javította az Önkormányzattal szerződésben álló vállalkozó. Köszönöm a szakiroda gyors segítségét.

Dióhéjban ezek voltak a legfontosabb események. Kérem a választókörzetem és persze Buaörs lakóit is, hogy továbbra is keressenek gondjaikkal, kéréseikkel, javaslataikkal.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.