Asztalitenisz WTT – Majoros és Ecseki szerint a precíz taktika volt a siker kulcsa

Ecseki Nándor és Majoros Bence szerint is elsősorban a precíz taktika és annak betartása volt a sikerük kulcsa az antalyai asztalitenisz WTT-tornán, amelyen férfi párosban csak a vasárnapi döntőben szenvedtek vereséget.

 

 

A törökországi és az azt megelőző ománi versenyen már Lindner Ádám, a férfiak új szövetségi kapitánya ült a játékosok mögött.

“Nyilván nagyon felülmúlta a várakozásaimat ez a teljesítmény. – nyilatkozta a szövetség hírlevelében az Ecseki, Majoros duó ezüstérméről a szakember. – Már az előző versenyen, Ománban is jól játszottak a srácok, hiszen nagy mérkőzésen döntő szettben kaptak ki az Ovtcharov, Franziska világbajnoki bronzérmes német pártól.

Ezen a mostani versenyen az első fordulót követően a japánok ellen 0:1, 5:9-es állásról kiszedték a második szettet, majd a harmadik szettben 2:6-ról nyertek 11:7-re. Szóval hátrányból is vissza tudtak jönni, végig elhitték, hogy tudnak nyerni, ez mindenképpen pozitív.

Az elődöntőben a svédek ellen játszottak szerintem a legjobban, legpontosabban, amihez nyúltak, mindig jó volt. Biztos nagyképűen hangzik, de a svédeknek gyakorlatilag nem nagyon volt sanszuk. Pedig mint tudjuk, az egyikük páros világbajnok, és még sorolhatnám az eredményeiket. A döntőben a koreaiak elképesztően gyorsan, precízen játszottak, ez még nagy falat volt, de reméljük, a jövőben ezt a ritmust is fel tudjuk venni.”

Ecseki Nándor szerint a precíz taktika volt a kulcsa a bravúros menetelésüknek.
“A korábbi versenyekhez képest egy sokkal precízebb struktúrát próbáltunk kidolgozni Bencével. – mondta. – Sokkal szigorúbb szabályok szerint játszottunk, mert az ilyen klasszis párosok ellen nagyon pontos és precíz taktikára van szükség. Most erre nagyon jól fel tudtunk készülni minden meccsünk előtt, és ehhez jött még hozzá, hogy mindketten jól játszottunk.”

Bár eddig többnyire más partnerekkel indultak párosban, nem számított újdonságnak nekik az egymás melletti játék.

“Alapvetően nem volt szokatlan, Nándival játszottunk már párost a magyar bajnokságon és nemzetközi versenyen is. – fogalmazott Majoros Bence. – Korábban a dán Anders Linddel játszottam, de Nándival megbeszéltük, hogy ezen a két versenyen együtt indulunk. Nagyon pozitívan látom a párosunkat, azt gondolom, hogy játékstílusban is passzolunk egymáshoz. Nagyon sokat tanultunk az ománi versenyből, leginkább a Franziska és Ovtcharov elleni meccsből.”

Az antalyai tornán bravúrokkal döntőbe jutó magyar duó a fináléban 3-1-re maradt alul dél-koreai ellenfelével szemben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.