Sütés-főzés kreatívan – Caprese – Mozzarellás paradicsom saláta

(Budaörs, 2023. július 30. – Budaörsi Infó) Nyáron, nagy melegben nekem gyakran csak egy gazdag, friss saláta esik jól ebédre vagy vacsorára. Egyik kedvencem az olaszok egyik legnépszerűbb salátája az isteni finom bazsalikomtól illatos gyönyörű caprese, ami roppant egyszerűen elkészíthető.

 

 

Hozzávalók:

• 4 db közepes paradicsom

• 2 db mozzarella (2 zacskó nagyobb méretű, nem pici golyók)

• 1 csokor bazsalikom

• 6-8 evőkanál olívaolaj

• 1 kiskanál szárított oregánó és só

 

 

caprese3

 

Elkészítés:

A megmosott paradicsomot szép vékony szeletekre vágom. A zacskós mozzarellát is vékonyan felszeletelem. A bazsalikom leveleit leszedem.

Veszek egy szép nagy tányért és sorba rétegezem egymásra a lédús, édes paradicsom szeleteket, az illatos bazsalikom leveleket és a krémes lágy mozzarella szeleteket.

Az egészet meglocsolom gazdagon olívaolajjal, megsózom és megszóróm még egy másik remek olasz fűszerrel, oregánóval a tetejét. Imádom az olívabogyót ezért abból is szoktam erre a pompás színű tányérra tenni, hogy még fokozzam a jót. Rögtön fogyasztható, nem érdemes várni vele.

Garantált siker (és jó hír a laktóz érzékenyeknek, hogy laktózmentes mozzarella is van)!.

 

 

caprese2

 

+1 egy ráadás zöldsaláta készítési tipp:

Keverj össze bármilyen zöld saláta mixet, amit készen lehet venni, tegyél hozzá még valami kedvenc zöldségedet, például: paradicsom; vágj hozzá egy kis gyümölcsöt – például: alma –, szórj rá salátára való magvakat: elképesztően feldobja a salátát egy kis tökmag és szotyi.

Szórj rá valami fűszert – például: friss petrezselyem vagy bazsalikom –, öntözd meg olívaolajjal, kevés krémes balzsamecetet csurgass rá és nyomj rá egy adag mustárt.

Az egészet kézzel lazán forgasd át, és rögtön fogyaszthatod is.

Szép nyarat és jó étvágyat!

Géczy-Gaál Szilvia

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.